zondag 3 juni 2012

Van alles wat


Een droge en zelfs zonnige dag. De honden zijn weer terug naar het baasje en dus gelegenheid om er op uit te trekken. Dit keer Nieuw Wulven in Houten. Eerst op de koffie bij mijn zus Anneke, die toevallig ook in Houten woont.
Klaprozen
Daarna de natuur in. De voorkeur gaat uit naar de vogels. Ze zijn er wel en laten zich goed horen, maar houden zich vooral verscholen tussen het groen. De Buizerds vliegen boven het gebied, hebben ruzie met de kraaien of zijn roepend opzoek naar buit. Soms lukt dat.  De buizerd op de foto gaat er waarschijnlijk met een jonge Meerkoet vandoor.

Buizerd met jongen Meerkoet?
Maar naast de vogels is er veel meer te zien en daar genieten we van. De klaprozen bloeien en we komen ook nog een orchidee tegen midden in het veld. Zal het een bosorchidee zijn? Hij staat inmiddels ook op waarneming, dus even afwachten wat de deskundige er van vindt. Maar goed een distel is ook mooi op de foto.
Bosorchis ?
Gewone Distel, ook mooi
Bij de plas zijn de libellen druk in de weer. Als helikopters vliegen ze heen en weer. Het lukt toch om er een paar op de plaat te zetten. Een kikker springt voor ons uit, is nog een kleintje en mooi groen. Ook de vlinders zijn moeilijk te vangen. Riet weet er twee tegelijk op een foto te zetten.
Grote Keizerlibel
Grote Roodoogjuffer
Icarisblauwtje
Kleine Vos
In het veld rennen twee wel heel grote hazen. Foutje het blijken twee jongen ree├źn te zijn. Nog niet eerder gezien.
Ree
Kortom, naast vogels is  er nog veel meer moois in de natuur.


1 opmerking:

  1. Lekker hoor, zonnige lentefoto's op zo'n grauwe dag. De Icarusjes heb je mooi geplaat, leuk zo samen! Maar het hele blog is gewoon lekker vrolijk met al die kleurtjes!

    Groetjes,
    Marianne

    BeantwoordenVerwijderen