zaterdag 16 juni 2012

Vroeger

Maarssenbroek vroeger
Vroeger liepen er koeien in mijn achter tuin in Boomstede. Niet dat ik ze daar gezien heb, maar voordat Maarssenbroek gebouwd werd, waren er in Maarssenbroek alleen maar weilanden en sloten. Wel leuk om het verschil te zien. De snelweg A2 is breder geworden en van de weilanden is niets meer over. Alleen de Eendekooi is gebleven.

In 1972 is gestart met de bouw van Maarssenbroek en deze was eind tachtiger jaren grotendeels voltooid. In anderhalf decennium is in het polderland van Maarssenbroek een nieuwbouwwijk ontstaan waar twee keer zoveel mensen wonen als in Maarssen-dorp.
Maarssenbroek 2012
De plaats waar ik opgegroeid ben is Houten. Ook daar heeft de woningbouw een enorme vlucht genomen. Vroeger stond ons huis aan de rand van het dorp.

Houten vroeger
De school tegenover onze woning was het laatste gebouw. Daarna waren er nog alleen maar weilanden, kersen- en fruitboomgaarden.

In 1962 ongeveer de datum van de foto werd Tull en 't Waal en Schalkwijk bij Houten gevoegd en telt Houten 6100 inwoners. Nu heeft Houten 50.000 inwoners. (bron: geschiedenis Maarssen en Houten en foto's AD)

Houten 2012

1 opmerking:

  1. Heel veel huisjes erbij en allemaal dicht op elkaar. Leuke blog en gelukkig leuke buren!
    groet,
    Marie

    BeantwoordenVerwijderen