woensdag 27 juni 2012

Oostvaardersplassen

op weg naar kijkhut de Grauwe Gans
Bijna ieder woensdag hetzelfde. Maria waar gaan we naar toe ? Deze keer een iets moeilijker vraag. Het is bewolkt en grijs en in Maarssen miezert het een beetje. Hoe zou het zijn aan de kust? Of gaan we toch naar een ander gebied ? We kiezen voor de Oostvaardersplassen. Nu kom ik daar niet iedere dag, dus op Google-map maar even de route bekijken en op pad.

Ooievaar
Dat ging dus fout. Ergens in de buurt van de Vogelweg in Lelystad, we zijn er bijna, lopen we vast op een fietspad. Gelukkig de TomTom toch meegenomen en die ons de weg laten wijzen richting de Knardijk. Gaat nog even fout omdat we het nummer niet weten van het bezoekerscentrum en daardoor op een ander gedeelte van de Knardijk uitkomen. Maar uiteindelijk, later dan gepland, lukt het toch. Door de eerste fout kwamen we in een weiland onderweg een achttal Ooievaars tegen. Toch ook leuk.

Grasmus
Grauwe Vliegenvanger
We beginnen bij de kijkhut De Grauwe Gans. Een mooi pad brengt ons naar de kijkhut. Overal horen we vogels, maar door de dichte begroeiing krijgen we er geen zicht op. Als we uiteindelijk bij de hut komen en uitzicht hebben over de plas, blijkt deze helemaal leeg te zijn.

Grauwe Vliegenvanger
Konikpaarden
Fitis
Winterkoning, juveniel
Winterkoning
Matkop
Grote Bonte Specht, juveniel
Meerkoet met jongen
Door naar het bezoekerscentrum om daar een wandeling te maken. Het is nog bewolkt, maar af en toe breekt toch de zon door. Op weg naar de kijkhut de Zeearend passeren we een paar Konikpaarden en zien en horen we de vogeltjes. Vanuit deze kijkhut hebben we zicht op het grote natuurgebied. In de verte zien we de herten. Kortom een geslaagde dag in de Oostvaardersplassen.

kijkhut Zeearend
Oostvaardersplassen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten