vrijdag 15 juni 2012

Op de borrel, maar eerst in de natuur

Merel op het nest
Vandaag (donderdag) was mijn oudste schoonzus in Werkendam jarig. Er maar een dagje uit van gemaakt en voor de borrel, eerst een flinke wandeling gemaakt door de Brabantse Biesbosch. Er was weer genoeg te zien en dus veel foto’s gemaakt van alles wat vliegt.

Canadese ganzen

Wilde eend
Visdief

Maar ook een leuke foto gemaakt bij mijn schoonzus thuis. In het kasje achter het huis broedt een Merel. Het nest zit prachtig verscholen tussen de druivenbladeren.
Toch leuk dat er zo veels mooi zo rond het huis zit. Gisteren de Grote Bonte Specht in de achtertuin en nu een broedende Merel in de achtertuin. En als alles goed gaat vliegen er binnenkort vijf kleine Mereltjes door de tuin.
Nu is de afspraak, dat er op de site van Waarneming, geen broedende foto’s geplaatst mogen worden. Terecht, een stuk bescherming. Maar op mijn eigen Blog kan dat natuurlijk wel.
Canadees met enkele jongen
Canadezen met heel veel jongen
Behalve de vogels kwamen we ook nog een Beverrat tegen. Even de foto laten zien aan een Biesbosch medewerkster. Het verschil tussen de beverrat en de bever is, dat de bever alleen met zijn kop boven water zwemt en de beverrat met een groot deel van zijn kop en rug. Overigens de beverrat is net als de muskusrat schadelijk in de natuur.
Beverrat
Ook vlogen de libellen vrolijk voor ons uit in het zonnetje.
uitgekleurd mannetje Platbuik
Gewone Oeverlibel

1 opmerking:

  1. Wow hé, die Visdief. Briljant moment! Zo mag je ze vaker maken Huib. Volgens mij moet je er een wekelijks familiebezoek van maken, de Biesbosch heeft nogal wat te bieden voor de foto/natuurliefhebber.

    Groetjes,
    Marianne

    BeantwoordenVerwijderen