zondag 23 oktober 2011

Webcam D.U.(5)

Elly in gesprek met Tamieka via de webcam
Gisteren gewebcamd met Hanny en Pieter uit Adelaide. In plaats van onze wekelijkse vrijdagavond meeting via de webcam, nu eens aan het begin van de avond.
Later in de avond tijdens het verwerken van foto’s verscheen ineens het bericht, Edwin online. Niet dat ik direct op Edwin zat te wachten, maar wel heel fijn om Julia op het scherm te zien verschijnen.


Vanmorgen liep ik de keuken in en zag John en Elly samen bezig met de vaatwas. Tussen hen in stond de laptop en er werd druk gediscussieerd met Tamieka in Mexico. Wat is de wereld, in dit geval toch lekker klein, met al die technische hulpmiddelen.
Het is zondag, dus vandaag rustig aan. Half tien kerktijd. Een niet zo’n grote gemeenschap. Volgens Elly zijn er na de eerste crisis in de jaren 90 een aantal gezinnen vertrokken naar het vaste land, omdat er in Tasmanië geen werk meer was.

Karina verzorgde de begeleiding in de kerk op de piano. Ik had nog gezegd dat ze flink tempo moest maken, maar de gemeente ging daar niet in mee. Na de dienst bij John zijn moeder op de koffie, die op loopafstand van de kerk woont. John ging daarna door naar het vliegveld voor een vlucht naar Sydney.
Ben, van Yolande
In de middag met Ben en Yolande een wandeling gemaakt langs de kust in Devonport. Wij natuurlijk netjes op de padjes, maar Ben moest wel even tonen aan ons wie hij was en nam een moeilijker route.

Na de wandeling  zijn we ook naar het vliegveldje gegaan om Ben en Yolande uit te zwaaien.  Met een uurtje vliegen zijn ze weer thuis in Melbourne. Het was voor ons leuk om naast “the best wife of de world”, zoals Yolande zichzelf noemt nu ook eens de bijbehorende man te ontmoeten .

Op de terugweg langs de zaak van Elly en John. Elly is trots op hun zaak en liet ons zien wat er gemaakt en verkocht wordt . Naast het bouwen en verbouwen van huizen en gebouwen, worden er ook complete interieurs voor kantoren verkocht. Dat ze het erg goed doen bleek wel uit de bijeenkomst van de Kamer van Koophandel gisteren. Als één van de vijf genomineerden  in hun groep werden ze winnaar en mochten ze de award 2011 in ontvangst nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten