woensdag 26 oktober 2011

Snug D.U. (6)

Elly's car
24.10.11 met de auto van Elly richting Hobart. Naast de auto, had Elly ons ook van het nodige voorzien voor het verblijf in Hobart. Koffie, wijn, bier en zelfs brood, jam en boter.

Het regent als we vertrekken. Riet moet wennen aan het links rijden. Maar als je je vasthoudt aan de regel, dat de bestuurder aan de kant van de middenlijn zit, dan is het eigenlijk een fluitje van een cent. Zelfs de highway 1 is rustig. Bij ons zou het geen snelweg genoemd worden. Een weg bestaande uit twee banen, met af en toe een gedeelte waar ingehaald mag worden. Op weg naar Hobart hebben hooguit een twintig auto’s ons ingehaald. Verder wel een mooie weg, met zicht, tussen de regen door, op een prachtig landschap. Onderweg een stop gemaakt in Ross, een oud plaatsje. Het was daar zelfs even droog, maar wel koud.
Roofvogels je ziet ze vliegen, maar moeilijk vast te leggen
Door Hobart naar de camping in Snug. In Hobart was het wel druk op de weg en aangezien we ook nog in de regen de weg moesten zoeken, een hele puzzel, maar het ging goed. Waarschijnlijk het laatste stuk wel de verkeerde weg genomen langs de kust, heuveltje op en heuveltje af met veel kronkels. Maar we kwamen op de plaats van bestemming aan. Inmiddels is het droog, maar nog wel koud. Komende dagen verblijven in cabin 13. Lida, met een sudderlapje ( elektrische deken).

Cabin 13 in Snug
25.10.11 De zon schijnt als we opstaan, maar als we buiten komen is het nog wel fris. Elly, dus de dikke trui maar aangedaan. Eerst langs de garage, omdat er een lampje ging branden, dat er iets met de banden niet goed zou zijn. Bleek dat er toch een band te weinig spanning had. Een aardige juffrouw van het garagebedrijf bracht alle banden op dezelfde spanning. Vervolgens de omgeving verkend. Het gebied waar we zitten, beneden Hobart, ligt aan een baai/rivier die uitkomt in de zee en bestaat uit bergen of heuvels, ligt er aan op welke hoogte de grens ligt. In ieder geval was het aardig bergje op en bergje af. Wel jammer dat er langs de weg bijna geen plaatsen zijn gemaakt om even rustig te genieten van de vergezichten.


Een flinke wandeling gemaakt langs de waterlijn in Cygnet. Samen flink lopen fotograferen, overigens niet alleen vogeltjes. Daarna door naar Huonville en vervolgens via de kustlijn terug naar Snug. Op de hoek  van de straat eten gehaald bij de take away.

Kookaburra
Bonus van de dag de Kookaburra. Een prachtige vogel, die echt thuis hoort bij Down Under
26.10.11 De zon schijnt ook vandaag weer, al hoewel het maar 17 graden wordt. Dus ook vandaag prachtig weer om er op uit te gaan. Op het programma staat de  Tahune Air Walk. Of wel via een soort loopbrug wandelen tussen de toppen van de bomen. En de bomen in het Tahune-park zijn hoog.

Maar goed voordat we er zijn is het nog een lange weg, kronkelend door de bergen en het bos.
Echidna
Het is niet druk op de weg door het bos en we gokken het er op om zelfs even te stoppen om een Echidna, een soort egel, op de foto te zetten, die langs de kant van de weg loopt.
Wallaby’s, de kleine kangoeroe, hebben  we nog niet levend gezien. Wel liggen er genoeg dood langs de kant van de weg. Jammer van die mooie beestjes.
Kronkelen, op- en neer tussen de bossen
Zo dat was weer een bericht voor de blog. Internet is wel mogelijk, maar op de camping prijzig. Vijf dollar voor een uurtje.
Een prachtig land

Geen opmerkingen:

Een reactie posten