vrijdag 21 oktober 2011

De natuur opnieuw beleven D.U. (3)


Vanmorgen voor zeven uur de natuur in. Dit keer langs de rivier. Weinig watervogels, maar wel genoeg andere vogels gezien. De Straited Pardalote, een klein mooi getekend, geel vogeltje, was bezig zijn nestje te bouwen in een holle boom en in het gras zaten groepjes European Goldfinches, bij ons beter bekend als de Putter. De bonus voor vandaag was een witte zeearend die kwam overvliegen. En ook vandaag scheen de zon vol op.

Maar naast de vogels is de natuur schitterend, veel mooie bloemen en planten. Wel even wennen, in Nederland zijn de kastanjes inmiddels van de boom en hier in Tasmanië staan de kastanjebomen in bloei. Ook de fruitbomen hebben bloesems en met de Kerst zijn de kersen rijp.

Gisteren bij het nieuwe huis van Karina en Drew wezen kijken. In november gaan ze over, maar er moet zo hier en daar nog wel wat gebeuren. Een mooi groot huis, en zoals ze hier gewend zijn, alles gelijkvloers. Alleen de garage en bergruimte zijn beneden.
Karina's en Drews huis
Vanmiddag met de jongens van Karina, Joël en Luke naar het spoorwegmuseum geweest, waar we een ritje maakten met een oude trein. In Tasmanië rijden er sinds 1986 geen personentreinen meer. Is gezien het aantal inwoners niet rendabel. Wel rijden er nog dagelijks goederentreinen over het spoor.
Elly, Jolande, Joel, Luke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten