zaterdag 20 augustus 2011

Waar kijkt hij naar ?

Kijkhut Haarrijnseplas
Was vanmiddag in Vleuten. Even lekker snuffelen op de rommelmarkt van de korfbalvereniging. Gingen uiteindelijk naar huis met enkele boeken, wat kinderenboeken en wat speelgoed voor de kleinkinderen. Op de fiets naar huis en onderweg even rondgekeken bij de Haarrijnseplas.
Bij de kijkhut een praatje gemaakt met Hans Russer, een bekende vogelaar uit Maarssenbroek. Hij heeft op waarneming al 13.000 waarnemingen ingevoerd en op zijn levenslijst staan 380 verschillende vogelsoorten die hij gezien heeft in Nederland. Overigens Hans houdt zich niet bezig met fotograferen, alleen kijken met de scope.
Vandaag had hij alle aandacht gericht op de meeuwen. Nu heb je de gewone meeuwen, maar soms zit er een bijzondere tussen zoals de Geelpootmeeuw, de Pontische meeuw of de Leucistische Kokmeeuw.
Zelf heb ik ook al wat meeuwen op de foto gezet, maar het blijft een gevecht om de juiste naam bij het juiste beestje te krijgen. Dus regelmatig krijg ik een tik op mijn vingers, dat ik weer de verkeerde soort heb ingevoerd. Maar goed al doende leert men.
Kokmeeuw
Kokmeeuw
Zwartkopmeeuw
Dwergmeeuw
Stormmeeuw
Grote Mantelmeeuw - juveniel
Zilvermeeuw
Geelpootmeeuw
Kleine Mantelmeeuw
Kleine Mantelmeeuw

Geen opmerkingen:

Een reactie posten