maandag 1 augustus 2011

Utrecht

Domtoren Utrecht
Maandag de vrijwilligers dag in bureau Paardenveld in Utrecht. Het is nog vakantie tijd, alhoewel de eerste vakantiegangers weer terug zijn. De reizigers hebben ergens over de grens wel mooi weer gehad, maar de thuisblijvers hadden pech, kou en veel regen.
Vandaag was het weer eens een echte zonnige dag, tijd om maar eens een wandeling te maken door ons Utrecht en enkele Utrechtse beelden op de foto vast te leggen.
Anton Geesink
Vlak bij het bureau staat een standbeeld van een echte Utrechter. Anton Geesink, de reus die in de jaren ’60 wereldkampioen judo werd. Een prachtig borstbeeld.
Natuurlijk HET Utrechts plaatje is een foto van de Domtoren.
Alle familieleden uit den vreemden hebben met ons de toren beklommen.

De Domtoren domineert met zijn hoogte van 112 meter het centrum van Utrecht. De thans vrijstaande Domtoren werd gebouwd tussen 1321 en 1382 ten westen van het toenmalige romaanse kerkschip. De Domtoren is om meer dan één reden een bijzonder bouwwerk. De toren is gelegen in het zogeheten Utrechtse kerkenkruis en vormt daarin het absolute hoogtepunt in zowel stedebouwkundig, historisch als religieus opzicht. De toren overleefde de orkaan die in 1674 het schip van de kerk grotendeels vernielde. (bron: stadsavonturen.nl)
Op de terugweg richting bureau kwam ik toch nog een echt Utrechts symbool tegen. Nijntje van de tekenaar Dick Bruna, verstopt in een groen en rood verkeerslicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten