woensdag 10 augustus 2011

Waterrietzanger

Waterrietzanger
Op het programma stond, huishoudelijke bezigheden en een muurtje witten, maar ja als er dan op het raam geklopt wordt en gevraagd wordt of we nog naar buiten gaan. Dan pak je de camera, laarzen en ga je samen met Maria naar de Groene Jonker. Eigenlijk opzoek naar de Porseleinhoen. Nu deze niet gevonden, maar verder was het genieten in de natuur.
Boerenzwaluw
Op weg naar de Groene Jonker zaten bij Kockengen de Boerenzwaluwen op een hek te genieten van de zon. Iets verderop deed een Blauwe Reiger hetzelfde.
Blauwe Reiger
In de Groene Jonker liet direct de Steltkluut zich zien en fotograferen. Een prachtige Bruine Kiekendief vloog over, verder diverse eenden soorten en zou ik de Waterrietzanger op de foto gezet hebben ? Ja de experts hebben het bevestigd, het is de Waterrietzanger, een vogel van de rode lijst. Inmiddels is de foto al 875 keer bekeken !!

Vogelaars op zoek naar de Waterrietzanger in de Groene Jonker
Op wereldschaal is de waterrietzanger een zeer zeldzame soort, die tijdens de trek jaarlijks in kleine aantallen in met name de kuststrook van Nederland opduikt. Logisch dat vogelaars deze fraaie zeldzaamheid graag in de kijker willen krijgen. Toog vogelend Nederland in vroeger tijden naar de Westplaat en meer recentelijk naar de Bakkersdam en de Abtskolk bij Petten, tegenwoordig is Lentevreugde “the-place-to-be” voor zowel de waterrietzanger zelf als voor het vogelaarspubliek. Vele tientallen hebben de afgelopen twee weken en vandaag de weg naar Lentevreugd weten te vinden.(bron: Blog VogelPunt - Luuk Punt)
Steltkluut (juveniel)
Bruine Kiekendief
Grote Zilverreiger en Lepelaar
Slobeend
Meerkoet met 3e leg?
Grauwe Gans
Riet vindt dat ik eigenlijk al genoeg foto's heb genomen van de Grauwe Ganzen, Maar het blijft mooi en indrukwekkend om een groep over te zien vliegen.
Overigens in de middag toch nog het muurtje gewit. 

1 opmerking:

  1. Dag Huib,

    Weet je wel dat je nu 1 van de 3 waarnemers bent die de Waterrietzanger in ons gebied zeker hebben gezien, en dat er tientallen experts naar dat beest hebben gezocht nadat ook ik bij toeval op dat vogeltje stuitte? Je hoort er bij!!! En wat verzamelen betreft: ja, het is postzegels verzamelen, maar wel buiten, met veel gezellige andere liefhebbers, met de spanning van het zoeken en soms vinden, en meestal met een gezondr wandeling. Ieder zijn manier om te genieten!

    BeantwoordenVerwijderen