zondag 7 augustus 2011

Uitwaaien in Eemland

Eemland
Holland op zijn mooist. !! ( We vergeten even het stukje door Utrecht, de A27 en de A1) Maar na het verlaten van de snelweg is het schitterend en echt Hollands. Een ouderwetse klinkerweg met langs één kant van de weg prachtige boerderijen en landhuizen en bij het passeren van Eemnes komen langs een gedeelte van het oude dorp met karakteristieke huisjes. Aan de andere kant van de weg uitgestrekte weilanden.

Bijna aan het eind van deze weg ligt het begin van het wandelpad door Eemland. De oude schildermeesters zouden zo hun ezel hier neer kunnen zetten om een klassiek schilderij te maken. Uit gesterkte weilanden, met koeien en paarden, omzoomt door sloten. Schapen op de dijk.
Een prachtige wolkenlucht en volop weidevogels en roofvogels. Een genot om daar te mogen lopen.


Het was wel echt uitwaaien, er stond een straffe wind en de dreigende lucht, bleef niet dreigen maar zorgde er ook voor dat we even genoeg regen kregen om flink nat te worden. Maar de wind en het zonnetje zorgden ervoor dat we snel weer droog waren.Casarca
Een flinke wandeling gemaakt en veel gezien. Al direct bij het begin van de wandeling kwam een buizerd ons gedag zeggen. De zwaluwen vlogen in vliegende vaart vlak langs ons af. Te snel om er foto’s van te maken, maar als er eentje even op het prikkeldraad gaat zitten, lukt het prima. De grauwe ganzen vlogen in groepen over ons heen. Met bewondering hebben we staan kijken naar de bruine kiekendief, een schitterende roofvogel. Een nieuwe eenden soort voor mij was de casarca, een familielid van de nijlgans.

De verrassing van de dag was het optreden van de havik. Al een tijdje volgden we een grote groep ringmussen, die voor ons uit vlogen en af en toe neervielen in het gras of op een hek. Toen de groep weer opvloog om zich te verplaatsen, vloog er een sperwer dwars door de groep heen en verdween met een ringmus in zijn klauwen.

Ringmussen
Havik

Bruine Kiekendief
Aandacht voor de Kiekendief

Kortom een wel bestede middag in de natuur en een hele opgave om een keuze te maken uit de vele foto’s.
Tijd voor een pijpje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten