zondag 1 juni 2014

Paaltjes

Bonte Vliegenvanger
Het was een aardige vogelweek met leuke waarnemingen. Op de blog al een aantal foto’s geplaatst. Het weekend maakte het geheel compleet.

Bonte Vliegenvanger

Bonte Vliegenvanger

Op weg naar de camping van An en Ed nog even langs landgoed Heidestein voor een wandeling. Echt wandelen werd het niet. De Bonte Vliegenvangers vroeg om aandacht. Op meerdere plaatsen kwamen we ze tegen en het gaat goed met ze. Met volle bekken vlogen ze af en aan. De Grauwe Vliegenvanger hadden we al eerder in mei gezien bij het kasteel Haarzuilen.

Omdat de auto ons een flinke tijd in de steek gelaten had, was het nu ook weer tijd om even in de Eempolders te kijken. Een luid kabaal van Grutto’s roepend gruttogruttogrutto, Tureluurs roepende Tjuuttjuuttjuut, en kikkers die luid kwaken.
Overigens dom van die Grutto’s, juist door dat geschreeuw vestigen ze de aandacht op zich.
Rijdend en wandelend door de polder altijd goed letten op de paaltjes. Een veel gebruikte rustplaats voor de vogels.

Grutto

Grutto

Grutto

Zoekplaatje

Grutto
Tureluur

Witte Kwikstaart
Groene kikker
Jammer de Baardmannetjes riepen wel maar lieten zich niet goed zien en de Hermelijn schrok zo van mijn aanwezigheid dat hij snel verdween tussen het hoge gras.

Kleine Karekiet

1 opmerking:

  1. Mooie vogelweek geworden, met veel soorten. De Bont Vliegenvanger is TOP.. Heb ik nu ook ;-) en bedankt!! Je zoekplaatje is erg leuk. Hopelijk worden deze verborgen schatten niet het slachtoffer van een maaimachine!
    groet,
    Maria

    BeantwoordenVerwijderen