vrijdag 30 september 2011

Vlieg spektakel in de Groene Jonker

Maria in de Groene Jonker
Nog in het donker, rond zeven uur in de morgen rijden we, Maria en ik, richting de Groene Jonker om een ochtendje te vogelen, tijdens één van de laatste prachtige zomerse najaar dagen.

Bij de plas aangekomen breekt langzaam de dag aan. De horizon heeft een oranje-rode gloed, de zon is nog net niet op. Op het pad liggen de schapen wakker te worden bij de opkomende zon.

De eerste groep vertrek van hun slaapplaats, een vlucht van zo’n 80 wulpen vliegt over, nog te schemerig om er foto’s van te kunnen maken. Ondertussen zijn ook de grauwe ganzen wakker geworden en laten zich luidkeels horen, dat ze ook aanwezig zijn.
Groene Jonker
Na de komst van de zon begint er meer beweging te komen in de plas en na een tijdje gaat iedereen op de vleugels. Een prachtig gezicht om midden in deze natuur te staan.

Waverveen
Vervolgens nog even langs Waverveen. Ook hier groot spektakel van vliegende vogels. Ogen en camera’s te kort om alles vast te leggen. Genoten van het mooie weer en de natuur

Maria en Hans
Bij Waverveen kwamen onze plaatsgenoot Hans Russer nog tegen. Hans was vanmorgen eerst langs de Haarrijnseplas geweest om te kijken of de sneeuwganzen, die ik daar gisteren zag landen, nog aanwezig waren. De beestjes waren nog in de plas en vertrokken even later, tussen een groep grauwe ganzen, richting Haarzuilen.

Volgens Hans zijn deze niet afkomstig van de bekende groep uit Utrecht en dus ook geen escapen.
Voor de niet vogelaars, escapen zijn vogels die hier niet thuis horen en mogelijk ontsnapt zijn uit gevangenschap.Diverse vogels gezien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten