woensdag 7 september 2011

Weer of geen weer


Het was geen weer voor een wandeling in de natuur, maar toch…. Maria kwam even langs, of we nog naar buiten gingen. Dit keer dan maar met de auto, kijken of we toch nog wat zien.
Gisteren kwam het water met bakken uit de lucht en ook vandaag viel er regelmatig een bui of buitje. Prachtig zijn dan ook de vergezichten over de fris groene weide. Op de foto is niet goed te zien hoe nat de velden eigenlijk zijn. Maar als we even verder tussen de koeien, de wilde eenden zien dobberen, wordt het wel duidelijker.
Wilde eenden dobberen in de wei
Onderweg komen we veel blauwe- en grote zilverreigers tegen. De grote groepen ganzen moeten nog komen, wel zijn er weilanden  vol met kieviten.

Natuurlijk trekt de ooievaar onze aandacht. Blijft een gracieuze vogel, zo vliegend over het landschap.
Ooievaar
Ooievaar
Even een tussenstop bij het Oortjespad, waar de mussen kennelijk niet genoeg hebben gehad aan de hemelse douche en nu alsnog met z’n allen een bad nemen. Een vrolijk gezicht en we blijven even staan kijken en de camera’s draaien weer.
Badderen
Even verderop zitten de boerenzwaluwen oprij. Voortbordurend op de musjes, zitten deze waarschijnlijk op de waslijn te drogen in de wind.
Boerenzwaluw
Na deze twee ontroerende plaatjes, iets anders. In de natuur is het eten of gegeten worden. Van deze kikker heb ik de laatste foto gemaakt.
Blauwe reiger en de kikker

Geen opmerkingen:

Een reactie posten