woensdag 28 september 2011

Vogelen op de Zuidpier in IJmuiden

Je moet er wat voor over hebben
Stond al een tijdje op mijn planning om een keertje naar de Zuidpier in IJmuiden te gaan. En deze mooie warme zonnige dag was bij uitstek de dag om te gaan. Al vroeg op pad. De mist lag nog als een deken over de weilanden.
Zuidpier IJmuiden
Met behulp van de TomTom was het een koud kunstje om op de juiste plaats terecht te komen. Al snel bleek dat ik niet de enigste was die op dit idee kwam. Langs de waterlijn liepen of lagen al enkele vogelaars, onder andere collega Wijnand van Buuren.
Bonte Strandloper
Bontbekplevier
Drieteenstrandloper
Dus ook eerst maar de waterlijn langs om de strandvogeltjes op de foto te zetten. Prachtig zonlicht om de bontbekpleviertjes en drieteenstrandlopers te bekijken en te fotograferen.

Vervolgens de pier op zoekend, eigenlijk naar de kanoet, maar deze niet gevonden. Natuurlijk liepen ook hier de nodige steenlopertjes en waren er erg veel verschillende soorten meeuwen.
Steenloper
Oeverpieper
De pier bijna twee keer op en neer gelopen. De tweede keer eindigde in een val partij. Natuurlijk eigen schuld, op het randje lopen en naar vogels kijken gaat niet samen. Even langs het strandpaviljoen gelopen om wat pleisters te plakken. Gelukkig werkte de camera nog.
Grote Stern
Maar toch was het een succesvol bezoek aan IJmuiden . Vier nieuwe soorten vogels gezien en de zeehond, daarnaast van enkele bekende soorten mooie foto’s kunnen maken.
Kostte wel enige moeite om het zeesterretje te verorberen
Zeehond

1 opmerking:

  1. Ik zei het al tegen je: Die tijgerende vogelaar in het zand vind ik een wereldfoto! En je verslagen zijn natuurlijk als altijd boeiend.
    groet,
    je vogelmaatje Maria

    BeantwoordenVerwijderen