zondag 19 juni 2016

Controle op het dak

Edwin met Scholekster
Het is alweer even geleden dat ik samen met Tijs het dak van het politiebureau ben op geweest om de groei van de jonge Scholeksters te controleren.

Scholekster

Scholekster
wat een vieze snavel, en  dat op een schoon dak
Bij binnenkomst in het bureau wordt er eigenlijk vanuit gegaan dat we de vogels gaan verjagen. De volwassen Scholeksters zorgen voor veel overlast. Naast het voortdurend piepen bij onraad, lopen ze over de daken van de auto’s heen en beschadigen ze de lak.
Nee, dat dus niet. Maar een tip voor volgend jaar, zorg dat het dak niet meer aantrekkelijk is voor het ‘bouwen’ van een nest. Echt bouwen is het niet, gewoon even met het achterwerk wiebelen om een kuiltje te maken en hup, de eieren er tussen. Dat is alles.

Ze mogen weer rennenLeuk , twee volwassenen, vertederend kijken naar het jonkie
Beide jonge Scholeksters lopen nog op het dak en na een flinke spurt weet Tijs ze allebei te vangen. Na controle, meten en wegen mogen ze terug. Tijs drukt Edwin een vogel in zijn hand en samen lopen ze terug naar de plaats waar de Scholeksters zich lieten vangen. Nog even en ze verlaten deze veilige omgeving. Het ouder paar en waarschijnlijk een jong uit de eerste leg kijken al roepend van een afstand toe.Daarna sluiten we op deze Vaderdag, bij de Chinees, buiten in de rij aan. Een uurtje later rijden we richting huis.

1 opmerking: