donderdag 19 mei 2016

Feestje bij het Parkbos


Het is een feestje bij Haarzuilens. (klik op de foto's voor een groter formaat)
Het Parkbos van Natuurmonumenten wordt officieel geopend. Nu geeft de weerradar aan dat het best weleens kan regenen als het bos geopend wordt.
Dus op tijd op de fiets om droog over te komen.
Het lukt, maar direct daarna gaat de sluis open en volgt er een pittige regenbui.
Goed voor het bos en ik sta droog in de grote tent.

Maar het wordt droog en de opening met toespraken van de directeur van Natuurmonumenten, de wethouder van Utrecht en de gedeputeerde van de Provincie, wordt de officiële opening verricht door het opspelden van een speldje op de borst van Udo Hasefras, de baas van natuurmonumenten Haarzuilen.

toespraak directeur NatuurmonumentenUdo
Wel leuk dat de tweede speld wordt opgespeld bij Tim Kreetz de ontwerper van het Parkbos. Tim heeft er dan ook heel veel tijd en energie in gestoken.

Tim Kreetz
De fotograven, waaronder Marnix Schmidt, zijn drukdoende met foto’s maken van de tot bomen omgetoverde steltloopsters.
De volgende dag zie ik zijn foto dan ook terug in de krant.

Marnix in actie voor het AD
Daarna mag iedereen het Parkbos in voor een wandeling of blik vanaf de hoogwerker.
Ik vertrek om naar een afspraak met Tijs te gaan.

pa & ma Scholekster
Samen het dak op van het politiebureau Leidsche Rijn. Kijken hoe groot de jonge Scholeksters inmiddels zijn. Waarschijnlijk zijn ze zo goed als volwassen, omdat we ze niet meer terugvinden op het dak. Van de dienders horen we dat ze over de dakrand naar beneden komen om vervolgens over de grond hun weg te vervolgen naar volwassenheid. Het lege nest vinden we terug met nog delen van de eierschaal.

nest met eieren Scholekster


Maar er is inmiddels een nieuw nest. Het woord nest is eigenlijk niet van toepassing. Een kuiltje tussen de stenen, meer is het niet.  In dit kuiltje liggen drie nieuwe eieren. Dit keer wat vaker controleren om de voortgang in de gaten te houden.

Visdief
Een paartje visdieven vinden het ook niet prettig dat we op het dak van het politiebureau lopen. Waarschijnlijk hebben ze ook een nest, vermoedelijk op het dak van het zwembad.

Vooruit omdat ze zo mooi zijn uitgedost, nog één foto.


1 opmerking:

  1. Ik fietste net na het afbreken van de feesttent nog door het parkbos. Echt een plek om trots op te zijn. Voor ons een heerlijke gebied erbij! Hulde aan de makers, bedenkers, beheerders en ontwerpers. Goed om ze in het zonnetje te zetten.
    groetjes,
    Maria

    BeantwoordenVerwijderen