dinsdag 12 april 2016

Zingende Pimpelmezen


Ach op mijn blog stonden afgelopen periode voornamelijk verhaaltjes en foto’s over vogels.
Dus waarom daar niet mee doorgaan?

Vogels kunnen prachtig zingen en de vrouwen van Con-Amore uit Leerdam kunnen ook goed zingen en hebben zelfs de Pimpelmees zingend in hun vaandel staan.

Ben eigenlijk best benieuwd waarom er juist voor de Pimpelmees is gekozen en niet voor een Nachtegaal.

Zaterdagavond 9 april 2016 op tijd met het Utrechts Politie Mannenkoor EXCELSIOR in de Bethelkerk in Leerdam voor een gezamenlijk concert met het dameskoor Con-Amore.
Beide koren staan onder leiding van de dirigent Michel de Valk en hebben ook beide als vaste pianiste Marjan Feij.
De bos bloemen na afloop van de avond, had Marjan wel verdiend na al het pianospel voor zowel Con-Amore als Excelsior. Ach, voor Michel een makkie natuurlijk. Een beetje zwaaien en zo nu en dan een veeg over de IPad
Overigens zijn er ook enkele zangers, die gebruikmaken van de IPad. Met goed kijken zijn ze terug te vinden op de foto’s.
Onze spreekstalmeester Bert Landman, die een toelichting gaf op onze muziekstukken, ging ook met een mooi boeket naar huis.

Niet iedereen ziet de dirigent
Was maar goed dat er vooraf nog een gezamenlijke repetitie was. De muziek ging goed, maar de opstelling  vroeg om een beetje extra aandacht. Uiteindelijk kwam de juiste opstelling er wel.

Con-Amore


De dames opende het concert en zongen onder meer vol enthousiasme een flinke medley van ABBA liederen.
Daarna volgde voor de pauze het politiekoor met een deel van hun repertoir.

de cadeau tafel - altijd prijs
Excelsior had wel eens eerder een optreden met Con-Amore en ik wist nog dat er in de pauze een verloting was. Daarom had ik de mannen ook meegegeven om extra geld mee te brengen voor de verloting.
“Hoelang duurt de pauze” ? vroeg ik aan de voorzitster van het dameskoor. “Tot alle enveloppen van de verloting zijn verkocht “.

Excelsior

Wel leuk, maar zo lukt de koorfoto nooit

Utrechts Politie Mannenkoor excelsior
Niet helemaal tot de laatste enveloppe gewacht en ons politiekoor opgesteld op het podium. Na Excelsior mocht Con-Amore weer van zich laten horen, om de avond af te sluiten met een gezamenlijk optreden.
In ieder geval kunnen we terugkijken op een mooie muzikale avond
Geen opmerkingen:

Een reactie posten