zaterdag 16 april 2016

Stoere mannen

Roy in actie
Ja, het zijn stoere mannen, de mannen van Natuurmonumenten, Tim en Roy.
Het is weer de derde zaterdag in de maand en we gaan dit keer het Parkbos in van Tim.

Bij aankomst in ons nieuw onderkomen in het Wielervelt is Tim al bezig om de planten voor vandaag uit te zoeken en klaar te zetten.


Dat nieuwe onderkomen vraagt natuurlijk om enige toelichting. “Ons onderkomen” is een beetje overdreven. Het is het nieuwe onderkomen van Natuurmonumenten bestaande uit een kantoor, een prachtige opslag voor het gereedschap en een “leslokaal”.

Nieuw onderkomen Natuurmonumenten Haarzuijlens

Opslag

Kantoor

heel belangrijk, de koffietafel
 Daarnaast is er een stal met koeien en varkens van de hobbyboer, een soort restaurant voor een kop koffie en een kleine snack of gebak en een opvang voor begeleidend wonen.

Parkbos De Haar

uitleg van Tim

Vandaag dus het parkbos. Laat het bos maar achterwegen het ging meer om de waterpartijen in het nieuwe bos. Plantjes poten op de kleine eilandjes. Zie maar hoe je er komt, zonder dat de laarzen vol lopen. Soms lukte het en soms niet. Maar de plantjes staan er. Nu nog even wachten tot ze in blei staan.

negen plantjes op ieder eilandjeVervolgens door naar de volgende plas om daar wortels van de rietplanten te “poten”  in het water. Nee, het water is niet zo diep. Je kan er overal lopen met laarzen aan, volgens de deskundige leiding. Nu, ik waag mij er niet aan en de anderen ook niet. We poten wel langs de kant.

wortels

wortels voor het riet poten
Maar onze stoere mannen gaan tot midden op de plas. En het water is toch iets dieper, maar de heren gaan stug door. Tim voor de tweede keer een paar natte laarzen en Roy kan goudvissen gaan houden in zijn laarzen.Toch weer nuttig bezig geweest. En dat zonder onze vaste begeleider Henk Boom, die dit keer even op vakantie was. Ik heb nog een foto van Henk. Komt hij toch een beetje in beeld.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten