zaterdag 21 december 2013

Huiskamer kerstconcert in Warande

Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior
In de agenda van het Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior stond voor vandaag Huize Tamarinde te Utrecht. In 2011 hebben we er voor het laatst gezongen. Tamarinde heeft een mooie grote ruimte om te zingen.
Tamarinde
Bij binnenkomst worden we doorgestuurd richting Warande. Daar wordt het concert gegeven. Er is de afgelopen tijd veel veranderd en op de plaats van het oude Warande is veel nieuwbouw. Een groot appartement gebouw en een centraal gebouw met een restaurant en achter dit restaurant is de zaal waar het politiekoor zal optreden.
Warande
Jammer, het is wel allemaal nieuw, maar de ruimte is laag en niet al te groot. De bezoekers komen met de rolstoel vanuit Tamarinde. Ook tijdens het concert komen er nog bezoekers binnen.
Adriaan, nog even de muziek op volgorde
De sfeer is ontspannen en gezellig. De mensen zingen mee met het koor en geven direct commentaar op de aankondigingen van onze spreekstalmeester Bert Landman. ‘Een Duits lied mag, dat verstaan we wel’. ‘Een Spaans lied, dat verstaan we niet’. ‘Ja, dat lied ken ik”.
 
Ondertussen heeft Marjan, onze pianiste, uitgebreid contact met een oude dame (92) die schuin achter haar zit en geniet van het virtuoze pianospel.
Duits mag, dat kunnen we verstaan
Iedereen, vooral de zangers, schieten in de lach als Bert tegen de lichtknoppen leunt, waardoor het licht een aantal keren aan- en uit gaat.
Iedereen blij, vrolijk en enthousiast
Een gesprekje met de activiteitenleiding leert dat er in de zorg veel veranderd is. De bewoners waar we eerder voor zongen zijn er niet meer en de bewoners van nu vragen gezien hun lichamelijke- en geestelijke toestand meer zorg. Maar wordt er direct bij verteld, de bewoners genieten toch van de muziek. En dat hebben we ook gezien en gehoord vanmiddag, de blije gezichten, het commentaar en het applaus. En daar wordt jezelf ook vrolijk van.
de nieuwe zaal in de Warande

bloemen voor de pianiste

Marjan Fey
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten