maandag 23 december 2013

Op weg naar de kerst

Leonie
Loop ik het politiebureau uit, op weg naar het kerstconcert, staat Leonie van de afdeling communicatie,  voor de filmcamera van RTV Utrecht.
Ja, als de camera dan toch in de tas zit, maar even een plaatje maken. Leonie zien we vanavond wel weer terug tijdens het nieuws van RTV Utrecht.

Het laatste kerstconcert in 2013 is voor het Bartholomeus Gasthuis in de Lange Smeestraat te Utrecht. Al jaren sluiten we de kerstconcertenreeks af in het Bartholomeetje. Het politiekoor zingt hier graag en ook vandaag waren we met een flink koor van 29 zangers aanwezig.
Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior
Hand in hand samen 'Ere zij God'zingen
Daarnaast is het ook de plek voor de fans van het Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior, om het koor nog een keer te horen zingen. De supporters waren dan ook in ruime mate aanwezig. Oud bestuurslid Hans Warning, oud zanger Wim van de Berg en diverse partners, kinderen en kleinkinderen van zangers.
De kerkzaal van Bartholomeus gasthuis is een prachtige zaal om in te zingen en de gasten en vrijwilligers maakten het geheel tot een ontspannen kerstconcert. Vooral de bekende Nederlandse kerstliederen vielen in de smaak en werden hard- of zachtjes meegezongen.
 
Een hoogtepunt voor de gasten was het samen zingen van het ‘ Ere zij God’ waarbij een gedeelte van het koor met de bezoekers meezingt. Ontroerend dat een oudere dame een zanger bij de hand pakt tijdens dit lied. Zelf stond ik naast een oudere man, die met een brede glimlach mee zong.
Regelmatig maken de zangers dan de opmerking ‘daar doen we het toch voor ’.
Alle lezers van de blog ; Fijne Kerstdagen en een veilige jaarwisseling.

1 opmerking:

  1. Aan alle zangers van het politiekoor
    Fijne Kerstdagen en een gezond nieuwjaar ,blijven zingen mannen zingen maakt een mens blij !
    liefs leneke
    n.b Bedankt voor de kaart die ik mocht ontvangen (en het cadautje) gaat in de herrinerings doos van Leo .

    BeantwoordenVerwijderen