woensdag 4 december 2013

Als de mist optrekt.

Buizerd in de mist
Het is helder en de zon schijnt in Maarssenbroek. Morgen is het een grauwe, natte dag, dus vandaag naar buiten om de Kleine zwanen in de polder op de foto te zetten.


Nee, dit zijn geen kleine zwanen, maar knobbelzwanen, die rustig in de ochtend mist het stille fietspad aan de Hollandse kade oversteken.

Moeilijk vissen in een bevroren sloot.
Bij de Haarrijnseplas is het een heel klein wereldje. Een dichte mist maakt het zicht klein. Ook in de polder bij Kockengen is het niet goed te zien of er een Buizerd of andere rover op het hek zit.


Het is wel een mooi gezicht, de rijp op de bladeren, een dun laagje ijs op de sloten en de koeien grazend in de mist.

Langzaam trek de mist op en komt het zonnetje tevoorschijn. De vogeltjes, putters, vinken, winterkoninkjes en roodborsten vliegen voor ons uit. Even goed opletten bij de roodborstjes, misschien zit er wel een ander soort bij.

putter

roodborst
De kleine zwanen worden gevonden. Zitten nog wel ver weg in het weiland, maar voor de niet vogelaars, staat er tussen twee knobbelzwanen en echte kleine zwaan ( herkenbaar aan de snavel.).
kleine zwaan
De blauwe lucht en het zonnetje maken je vrolijk en ik probeer een groep kolganzen zodanig op de foto te krijgen, dat het net is of ze de KLM volgen. En ook de buizerd geniet van het zonnetje.
 
Kolganzen volgen de KLM

buizerd
Naast de heldere lucht en het zonnetje is het bovendien windstil. Geweldig zoals het water het geheel weerspiegeld.
 
fuut

kuifeend

kuifeend

wilde eend

wilde eend

kievit
Genoten van de natuur en het fraaie weer. De rest van de week is het nat, koud en veel wind.

1 opmerking:

  1. Heel mooi Huib, herkenbaar natuurlijk! (Grappig dat jij er 2 blogs van gemaakt heb en ik het heb samengevoegd.) Je foto's met de fuut en eendjes weerspiegeld in het water zijn prachtig.Ook het berijpte trosje van de Els is zeer fraai. Je brengt de sfeer goed over.
    groetjes
    Maria

    BeantwoordenVerwijderen