donderdag 22 augustus 2013

Een nieuwe lens


Na lang aarzelen is het er dan toch van gekomen en de wijze raad van Marianne opgevolgd. Het kost een paar centen, maar dan heb je ook wat een Canon 100-400mm. En de oude lens vertoonde gebreken en kan in de prullenbak.
Pier van IJmuiden

Dus voor het eerst op pad met de lens. En waar kun je die het best uitproberen ? De pier bij IJmuiden bijvoorbeeld. Erg veel meeuwen en ook veel lopertjes. Met Maria en Riet op pad richting de kust en schieten maar. Wel even wennen aan het gewicht. De lens is net zo zwaar als de camera en het was een goede keus om er een aparte draagriem voor aan te schaffen..
Bonte Strandloper
 
Steenloper
 
Spreeuw
 
Steenloper
 
 
 
 
Scholektser
 
Zilvermeeuw
 
 
 
Grote Stern en Kanoet
 
 
Nu dat schieten lukte goed, meer dan 500 foto’s. Een hele klus om de leukste uit te zoeken. Hierbij het eerst testresultaat. Wel is duidelijk dat het een echte lens is voor het vogelen en voor het normale dag dagelijks gebruik de Tamron 18-270mm op de camera gaat.

4 opmerkingen:

 1. Nogmaals gefeliciteerd met je nieuwe lens!
  Je zult er veel plezier van hebben. Dat laat je hier al zien. Bij de vogelportretjes zie je ieder veertje zitten! Gaat helemaal goed komen.
  En het was gisteren weer heel gezellig. Lekker uitgewaaid.
  groet,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed nieuws Huib! De eerste resultaten zijn mooi, niet alleen de vogels maar ook de boot. Ik wens je heel veel plezier met deze lens maar dat zal vast geen probleem zijn! Leuk die steenloper met die open bek!

  Groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goede keus, Huib. Niet aardig om te zeggen dat je het gelijk aan de scherpte kan zien, maar het lijkt wel zo te zijn...... Veel plezier van de lens waarmee mooie dingen zoeken weer net wat leuker wordt.

  BeantwoordenVerwijderen