woensdag 19 september 2012

Dreigende wolken

Dreigend
Regen, hagel en soms even droog. Eigenlijk geen weer om er op uit te trekken. Maar toch… toch even kijken of er in de Eempolder een Goudplevier te vinden is. Maria heeft maar een half woord nodig, pakt de camera en zit al in de auto, misschien zitten er ook wel Tapuiten. Die wil Maria graag op de foto zetten.

Goudplevier
Goudplevieren
Tussen de regenbuien door vinden we beide soorten en weten ze ook nog op de foto te zetten. De plevieren zitten verder weg in het weiland, maar de Tapuitjes zitten langs de weg op de paaltjes. Heel voorzichtig benaderen en ze blijven fotogeniek zitten. Een pracht vogel.

Tapuit
Na het bezoek aan de polder direct door naar het Klooster in Nieuwegein om Riet op te halen. Rondom het gebouw van V&D zijn nog voldoende graslanden over voor de roofvogels. En die zitten er ook. Vanmiddag telde ik vier Buizerds en vijf Torenvalkjes. Vliegend en jagend rond V&D. Dus voor mij geen straf om als chauffeur op te treden.

Roofvogels rond V&D
Buizerd
Buizerd
Torenvalk
Torenvalk
 

2 opmerkingen:

  1. Prachtig Harm, want je vond de Goudplevier inderdaad.
    Wij waren een paar dagen naar Texel en daar zaten ze ook maar gewoon te ver. Dit is echt genieten.

    En ik ben best wel een beetje (gezond) jaloers op je Tapuit! Wat een mooie foto's en wat een schitterende achtergronden. Compliment.

    groetjes, Helma

    BeantwoordenVerwijderen