vrijdag 7 september 2012

Zonnebloem Monfoort 60 jaar

Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior
En wat doe je dan, als de Zonnebloem Montfoort 60 jaar bestaat ?
Dan nodig je het Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior uit voor een optreden.

Dus naar het mooie stadje Montfoort, waar in het zalencentrum St Joseph het feest gevierd werd. Ook de 22 zangers van Excelsior werden goed opgevangen met koffie en gebak.
Een volle zaal in Montfoort
De zaal was tot de laatste plaats gevuld. Geweldig natuurlijk voor een koor om voor een volle zaal (220 personen) te mogen zingen. Alleen de temperatuur was intussen aardig opgelopen, waardoor menig zweetdruppeltje op de voorhoofden van de zangers verscheen.

Maar we kunnen terugkijken op een geslaagd concert onder leiding van Michel de Valk en met begeleiding van Marjan Feij op de piano.
De bassen
Grappig was het einde van het concert, dat zoals gebruikelijk uit te veel liederen bestond. Na aankondiging van “The Rose” werd er spontaan door het koor overgestapt naar “Amen” als laatste nummer, dit tot grote teleurstelling van de aanwezigen.

Het was dan ook een inkoppertje toen Michel het publiek vroeg wat de toegift moest zijn, “The Rose” of “Adieu mein kleiner Gardeofficier”. In koor werd gevraagd om “The Rose”.
Lida
Voor mij was het een klein onderonsje. Mijn schoonzus Lida is vrijwilligster bij de Zonnebloem in Montfoort en mijn nicht Jessica zorgde voor de drankjes van de zangers. En de lunch gebruikt bij mijn broer in Monfoort, die heerlijk broodjes en krentenbollen gebakken had.

Jessica

Geen opmerkingen:

Een reactie posten