zaterdag 8 september 2012

Open dag 2012 Leidsche Rijn

Politie Leidsche Rijn
Een mooie zonnige dag voor de politie en de bezoekers van de open dag 2012 in- en op de binnenplaats van het politiebureau Leidsche Rijn. Even als voorgaande jaren was er weer veel uit de kast gehaald om de dag succesvol te laten verlopen.


Binnen werden er enkele films gedraaid, kon er gekleurd worden en mocht men de cellen uitproberen, een blaastest doen en kregen enkele de handboeien om.

Surveillance voertuig

Politieautootje (uit de verkeerstuin)
Buiten was het echte spektakel. Diverse politievoertuigen van verschillende diensten stonden opgesteld en mochten zowel van binnen als van buiten bekeken worden en werd er uitleg gegeven waarvoor de voertuigen dienden en aan de kinderen waar alle knopjes nu voor waren.

In de voertuigen
Ik denk dat het voor de collega’s verstandig is om de voertuigen na vandaag eens grondig te controleren. De jeugd heeft werkelijk aan alle knoppen zitten draaien. Er werd ook flink geklommen op de motoren en in de autootjes van de verkeerstuin.
De hondengeleider gaf regelmatig een demonstratie en liet zijn hond flink bijten. De paarden mochten geaaid worden en ook daar was veel belangstelling voor.

Julia
Even als andere jaren werden er ook nu foto’s gemaakt door Johan. Dit keer niet op de motor, maar op een echte waterscooter van het Korps Landelijke Politiediensten.

Op de waterscooter
Geen zin meer in de politie ? Ook goed op het terrein stonden twee springkussens en een echte poffertjeskraam.

Poffertjes eten
Aan het eind van de dag werden de ballonnen opgelaten. De winnaar mag een keer meerijden in een echte politieauto.

Welke ballon wint ?
Leidsche Rijn kan terugkijken op een zeer geslaagde open dag, waar naar schatting zo’n 2000 à 2500 bezoekers op af kwamen.

Kijkje vanaf het dak
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten