woensdag 2 januari 2013

Hoog water


De zon schijnt en het is woensdag, tijd om naar buiten te gaan. Samen met Maria vogelen in de provincie. Waar gaan we naar toe ? We besluiten om langs de Lek te gaan om de ganzen op te zoeken.
Putter
Voordat we daar zijn even afbuigen richting de Galecop. Misschien zit er nog een Pestvogel, maar die kans is niet groot. Maria wilde graag nog een Sijsje op de foto en die zit er zeker. Mogelijk dat ook de Ransuilen nog op hun vaste plekje zitten.

Vink & Sijs
Het lukt om de Sijsjes, Vinkjes en Puttertjes op de foto te zetten en warempel ook de Ransuilen zitten nog op hun vaste stek. Prachtige grote uilen, zeker als ze je recht aankijken.

Ransuil
 
 
Door naar de Lek. Het water staat hoog. De uiterwaarden staan onder water. Vorige week heb ik nog beneden aan de dijk gestaan. Nu staat er zeker een meter water op dezelfde plaats.

Lek
Overal langs de lek zitten er ganzen, veel van hetzelfde, Grauwe ganzen, Brandganzen en Kolganzen. Maar toch een Indische gans en een Toendrarietgans gespot even als een flinke groep Wulpen. Is weer een hele klus om alle foto’s uit te zoeken.

Toendrarietgan - Grauwe gans - Brandgans
Op de terugweg nog even langs het Biltse meertje, waar volgens Maria de Bosuil huist. Jammer hij was even niet thuis.Op weg naar huis een Sms’je van Marianne Wustenhoff. Bij de Groene Jonker "NU een Zwarte Rotgans". Even later nog een Sms’je "NU een Witbuikrotgans".
Ganzen, inclusief de Rotganzen?
We vliegen richting de opgegeven locatie en treffen daar Marianne en Cees Janmaat. De ganzen zitten ver weg in het land, maar de scopen staan gericht op de Rotganzen en Maria en ik werpen een blik door de scope waardoor de ganzen goed waarneembaar zijn. Tijd om een bewijsplaatje te maken krijgen we niet. Na een minuut dat we terplaatse zijn, een schot, waarschijnlijk van een boer uit de buurt en alle ganzen vliegen op. Weg Rotganzen.

2 opmerkingen:

 1. Ha Huib, Ja ja, dat was wel een goed beginj van 2013 en jullie hebben de ochtend ook nog goed besteed en dan ook nog alles kunnen fotograferen, leuk hoor.
  Ik heb wel een opmerking: ik heet WustenHOFF van mijn achternaam, dus als je dat even aanpast ben ik ook weer blij.

  Groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel herkenbaar allemaal ;-)
  leuke dag, leuke blog.
  groet,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen