zaterdag 19 januari 2013

Dag telefoon

Elzen (voor)
Het is weer de derde zaterdag in de maand en weer of geen weer, vrijwilligers dag van Natuurmonumenten Haarzuilens. Rond negen uur in de morgen melden zich zo’n 25 vrijwilligers bij de boerderij van Natuurmonumenten aan de Thematerweg te Vleuten.
De koffie staat klaar en na een uitleg door boswachter Roy gaan we richting Parkweg om daar de Elzenbomen van het nodige hout te ontdoen. Dit keer in samenwerking met de vereniging Landschapsbeheer Vleuten-De Meern.

Vrijwilligers Natuurmonumenten
 

De zagen en scharen worden uitgedeeld en iedereen gaat enthousiast aan het werk. Hard werken is ook het beste bij een beetje vorst. Alleen door de Oostenwind voelt het kouder dan dat het eigenlijk is. Door de vele handen, die bezig zijn zie je voor je ogen de bomen kaler worden.


Een Roodborstje hipt tussen ons door. Ben benieuwd wat die er van vindt dat er zoveel takken verdwijnen.
Eind van de ochtend zit het werk er op. 

Elzen (na het werk)
Nog even terug naar de telefoon. Door het zaag werk en het slapen met de takken is waarschijnlijk mijn telefoon uit mijn zak gevallen en verdwenen onder de sneeuw of struikjes. Een zoekactie levert ook niets meer op, zelfs op bellen geeft de GSM geen antwoord meer. Dus opzoek naar een nieuwe telefoon met waarschijnlijk een nieuw nummer.

Zicht op de Hamtoren

1 opmerking:

  1. Prachtige foto's!
    Vooral de Hamtoren in de sneeuw vind ik mooi
    We bellen ! :-)
    Maria

    BeantwoordenVerwijderen