donderdag 18 oktober 2012

De politie op de Segway

Politie Praag, Tsjechië
Zit je in Praag, 18 oktober 2012, op een terrasje koffie te drinken, valt het oog op een politie Segway, die geparkeerd stond voor het politiebureau.

Segway, met zwaailicht
Dit vraagt natuurlijk om aandacht. De Segway is zelfs voorzien van blauwe lampen. Daarnaast uitgerust met een brandblusser en bergruimte voor de noodzakelijke zaken. Zou er ook een sirene opzitten ?


Even later komt de bestuurder naar buiten. De politieman stapt op zijn voertuig. Ziet dat ik er foto’s van maak. Stopt even en geeft een brede glimlach richting de camera en verdwijnt om de hoek.

Wat een mooi vervoermiddel voor in de nauwe, steile straatjes van het oude Praag.

Een Segway is een elektrisch aangedreven voertuig dat u staande bestuurt. Een Segway is zelf balancerend met 2 wielen naast elkaar. Het voertuig valt onder de categorie bijzondere bromfietsen; u mag er dus mee het verkeer in. Als u met een Segway op de openbare weg rijdt, gelden regels voor de maximumsnelheid, minimumleeftijd en verzekeringsplicht. De maximumsnelheid is 25 kilometer per uur. Voor de bestuurders die op de stoep mogen rijden, geldt op de stoep een maximumsnelheid van 6 kilometer per uur (bron: Rijksoverheid)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten