zondag 14 oktober 2012

Tussen de rotsblokken


14.10.12 Het zonnetje doet zijn best om door de wolken heen te komen. De eerste uren van de dag lukt dit niet echt. Toch op tijd naar buiten om voor het ontbijt nog een uurtje te vogelen. Een boomklever levert een gevecht met een grote bonte specht. Waarschijnlijk zit de specht in de verkeerde boom te hameren.
 
Net als gisteren vliegen de Gaaien op volle kracht heen en weer met op de terug- of heenweg een eikel in de bek. Kennelijk zijn ze drukdoende om een wintervoorraad aan te leggen.

Er vallen enkele druppels, maar kort daarna breekt de zon echt door, verdwijnen de wolken en is het een stralende middag.  Eind van de ochtend vetrekken we richting.  Ja waar eigenlijk naar toe. (Malá Skála ?) In ieder geval komen we bij een parkeerplaats uit en vandaar start een wandeling door de heuvels en het bos naar de grote rotsen die kriskras overal liggen.

Kopstaat
Sterk
Een middagje van klimmen en klauteren, maar wel spectaculair om tussen die grote rotsblokken door te lopen. En natuurlijk iedereen op de foto. Moe maar voldaan en na een pilsje bij het plaatselijk restaurant vertrekken we richting huis.
Voordat we de heuvel op gaan lopen we een stukje verkeerd. Achteraf niet zo erg. Op een voerderplaats bij een particulier zitten de koolmezen, zwarte mezen, matkoppen en boomklevers.

Maar ja, als er in een weiland een aantal reeën lopen direct stoppen. Uit de auto om deze beesten zoveel mogelijk van dichterbij op de foto te zetten. Het lukt gedeeltelijk. De oortjes gaan overeind staan en even later zie ik zeven witte achterwerken in de bossen verdwijnen.
Achter de bladeren
Op de uitkijk
 
Thuis kookt Frieda rijst met kip en groenten, waarna de camera’s weer geleegd worden.

Vervolgens wordt de houtkachel opgestookt. Overigens niet alleen in ons huisje.  Op de dag zie je overal rond het bos auto's rijden met aanhangwagens vol hout en in ieder huis staat dan ook wel zo'n kachel.

En dat die gebruikt worden ruik je goed als je aan het eind van de middag buiten loopt.De kachels branden

Eerste foto goed bekeken ? Boven op een rots zitten twee personen (zie donkere cirkel)

1 opmerking:

  1. Hoi Huib,

    nu heb ik de tweede deja vue! Ik zit echt mee te genieten. Malá Skalá (klein rotsje), zo mooi! Houtkachels, vogels, reeën....... hmmmm. Nog 4 1/2 week, dan kan ik er zelf weer van genieten. Jouw blogjes zijn heerlijke opwarmers.

    Groetjes,
    Marianne

    BeantwoordenVerwijderen