zaterdag 30 april 2011

Koninginnedag

Duivenkamp - vrijmarkt De Ark
Zaterdag 30 april Koninginnedag 2011. De Koningin en haar familie bezochten de provincie Limburg, en wel het plaatsje Thorn en de plaats Weert.
Zoals gebruikelijk hielden wij het op Maarssen. Op een paar vaste locaties vinden in Maarssen de jaarlijkse activiteiten plaats. Het was behalve wat wind, schitterend zonnig weer om er op de fiets op uit te trekken. De eerste locatie was Duivenkamp bij de Ark, de samen op weg gemeente in Maarssenbroek. Bij de kerk vinden allerlei activiteiten plaats. Zang, dans. loterij en verkoop van frisdranken, broodjes en oliebollen. En natuurlijk een rommelmarkt en speciaal op Koninginnedag een grote kraam met bloemen en planten. Rondom deze georganiseerde zaken is er de vrijmarkt. Altijd leuk om daar te snuffelen en het lukte aardig, zodat we eerst de fietstassen thuis moesten legen voordat we verder konden gaan.

Vrijmarkt Reigerskamp -  Otterspoor
De tweede locatie was het park bij de kinderboerderij.
Ook daar een drukte van belang en een grote vrijmarkt. Sommige verkopers zaten er al vanaf zes uur in de morgen.
Leuk was een man die zich, uiteraard tegen betaling, met eieren liet bekogelen.Vervolgens door naar Maarssendorp, waar bij de dorpskerk de activiteiten waren. Ongeveer dezelfde zaken als bij de Ark. Ook daar in de directe omgeving een vrijmarkt en veel gezelligheid.
De boekenkraampjes vielen tegen. Normaal gaan er stapels boeken mee naar huis, maar dit keer maar een klein stapeltje.

Vrijmarkt Kerkweg Maarssen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten