donderdag 2 juli 2015

Parijs is nog ver

The Wall
Een gezegde van Joop Zoetemelk en overgenomen door The Wall, het winkelcentrum in Leidsche Rijn. Parijs is inderdaad nog ver, maar de Tour de France komt erg dichtbij.

een dag later zat de burgemeester en de Tour-baas op het plateau
De stad Utrecht heeft er jaren naar toegewerkt en in het afgelopen jaar namen de activiteiten in verband met de Tour de France in snel tempo toe.
Je kan er niet meer om heen en een wandeling door de stad levert zo maar een aantal leuke plaatjes op. En dan, om eerlijk te zijn, nog een flink aantal mooie versieringen gemist.

Jaarbeurs, start en finish

vlaggen, overal in de stad Utrecht

bolletjes trui

Onder de Dom door

Zadelstraat, Domtoren
Maar goed, de binnenstad hangt vol vlaggetjes en de bomen hebben de truien al te pakken.

Ik weet weinig van wielrennen af, alleen dat de snelste wint, verder heb ik mij er niet in verdiept. Maar als de renners van de Tour de France met vier ploegen logeren in De President hotel op nog geen vijf minuten vanaf huis, is het toch wel bijzonder genoeg om te gaan kijken.

Astana


Lotto - Jumbo

Laurens ten Dam

Giant - Aplecin


Saxo BankEen medewerker van Giant gaf een aardige uitleg over hun bezigheden en die van de renners, met daarbij de opmerking dat de wielersport één van de weinige sporten is die nog makkelijk toegankelijk is voor de belangstellenden en toeschouwers. De renners zijn altijd wel bereid voor een babbeltje en het maken van een foto. Alleen vóór een tijdrit moet je ze met rust laten.


Iedereen zijn eigen fiets

Tom DumoulinNu die uitspraak klopte. De fietsenmakers (eigenlijk een belediging voor die mannen), waren druk doende om de fietsen voor de renners in orde te maken. Alle fietsen zijn voorzien van de naam van de renner en ook op hen afgesteld. Maar tussen de werkzaamheden door gaven ze gewoon een uitleg over hun bezigheden.

Robert Gesink
JeugdjournaalOp diverse plaatsen werden er interviews afgenomen, handtekeningen uitgedeeld en foto’s gemaakt. Ik weet niet wat de meerwaarde is om samen met een renner een selfie te maken.
Trainingsrondje
De fietsen werden gepakt en de ploegen gingen de weg op voor een trainingsrit. Toch wel bijzonder dat de mannen, die over een paar weken in Parijs aankomen, zomaar “los” door Maarssenbroek rijden, zelfs door onze eigen wijk.

Reclame hoort bij de Tour de France,ook voor Amstelbier

1 opmerking: