zaterdag 11 juli 2015

En toch is het geen mei

blauwborst
In mei legt elke vogel een ei. Maar het is inmiddels juli en toch werden er nog heel veel eieren gelegd in de afgelopen periode..
De blauwborst, een prachtig vogeltje met zijn blauwe borst en deels oranje staart, is druk doende met het verzamelen van insecten voor zijn kroost. Scharrelend tussen de lage struikjes, herken je hem aan zijn tikkend keelgeluid.

boerenzwaluw

Een boerenzwaluw zit te wachten op de draad. Voortdurend rondkijkend van welke kant zijn eten komt aanvliegen, in de bek van zijn moeder.

fuut

fuut
Zelfs de fuut heeft in juli nog jongen op zijn rug. Het blijven geweldig mooie watervogels. Ik zou ze nomineren tot de meest sierlijke vogel van het jaar.

fazantenhen
De fazantenhen houdt zich op, aan de rand van het grasveld, toezichthoudend op een aantal kuikens. De afstand tussen ons is zodanig groot, dat de fazantjes zich niet bedreigd voelen en rustig rond scharrelen.

steltkluut

steltkluut
Ook de steltkluut heeft een jong. Een toch nog betrekkelijke zeldzaamheid in Nederland, dus we zeggen (nog) niet waar ze gezien zijn. Het jong mag al alleen op pad op zoek naar eten.

waterral

waterral juveniel

waterral
De waterral is een schuwe vogel en laat zich niet makkelijk zien. Maar soms heb je een beetje geluk en valt het oog op zo’n klein zwart pluisje langs de slootkant. Met enig geduld laat ook pa of ma zich toch nog zien.

waterhoen met juveniel
Ook de waterhoen brengt zwarte pluisjes voort. Wel toevallig dat we die dan even verderop tegenkomen.

Toch wel leuk dat er zoveel jong leven in de natuur te zien is, zelfs in juli.

 De quote : Trek er op uit, in de natuur is altijd wel iets leuks te zien.


Zoals een tijdje terug een groepje zwarte ibissen in het zonnetje.
Of met enig geluk een gierend overkomende gierzwaluw op de foto zetten.

zwarte ibis
gierzwaluw

2 opmerkingen:

 1. Wat een mooi natuurblog. Ook nog eens met niet alledaagse soorten! Je boft:-)
  groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gaaf zeg een vliegende Gierzwaluw vastleggen, poeh! Verder natuurlijk erg leuke soorten zoals de (baby) waterral, de Ibissen en ga zo maar door. Er is nog genoeg te zien voor wie er oog voor heeft. Leuk blog Huib.

  Groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen