maandag 27 juli 2015

Er is altijd wat te zien in de natuur.

bunzing
Als je binnen blijft zitten zie je niets. Als je naar buiten gaat is er altijd wel wat te zien.
Het is rustig als we over het Landgoed de Mare bij IJsselstein lopen. Landgoed ?
Ik weet niet waar de omschrijving landgoed vandaan komt, maar behalve een groot modern vierkant gebouw aan de waterkant, wat bosschages, bomen en gras is het niet, of ik moet er volledig naast zitten.
bunzing
Maar goed dat is niet het belangrijkste, we zijn lekker buiten en kijken rond. Vlak voor mij verschijnt er ineens en pracht van een bunzing. Ik krijg de tijd om twee foto’s te maken. Geen vogel maar toch heel leuk. Ook het winterkoninkje laat zich even zien. Blijft ook een bijzonder vogeltje, altijd druk heen en weer wippend tussen het lage groen.

winterkoning
Door naar Polsbroekerdam, waar we Paul van de Werken tegen het lijf lopen. Paul is druk met zijn regionale jaarlijst op waarneming en is op zoek naar de Cascara eenden die hier gezien zijn. Mede dankzij een andere vogelaar wordt al snel de eendjes gevonden. Paul blij en ik kan ze ook bijschrijven op mijn lijst. Geen klasse foto’s, de eenden zitten aan de andere kant van de plas net als alle andere watervogels.

Uit de wind en in het zonnetje brengt de vlinders en de libellen in beweging. Een vlinder wil nog weleens gaan zitten, zelfs op je schoen of broek. Maar die libellen blijven maar heen en weer vliegen en zijn moeilijk te vangen op de foto. 

gehakkelde aurelia

argusvlinde

icarus blauwtje

atalanta
distelvlinder

atalanta

kleine vos

dagpauwoog

paardenbijter

1 opmerking:

 1. Jullie hebben veel gezien onderweg. Mooie serie vlinders. De bonus van de dag is toch wel de Bunzing. Gaaf! Trouwens de nieuwe header is ook super!
  Je beginregels zouden altijd wel boven aan je natuurblogs kunnen staan :-)))
  "Als je binnen blijft zitten zie je niets. Als je naar buiten gaat is er altijd wel wat te zien." Het is zo waar.
  groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen