vrijdag 21 december 2012

Traditie.

Michel de Valk
Al vele jaren is het de traditie om de kerkdienst in verpleeghuis Vijverhof ( voormalig Heremalerhof) te Harmelen op te luisteren met de zang van het Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior.
De bewoners van de Vijverhof, voornamelijk meer of minder geestelijk gehandicapt en ook de pastoraal werker Hannie Schepers hebben een speciaal plekje bij Excelsior. Het is fijn om ook voor deze mensen te mogen zingen.


Voor de dienst speelt Michel de Valk kerstmuziek op de mooie vleugel. Tijdens de dienst ondersteund het politiekoor de bewoners en zingen ook een aantal kerstliederen.
Traditie is ook dat Hannie het koor bedankt in de vorm van een gedicht. Michel krijgt in dit gedicht altijd een speciale plaats en werd dit keer zelfs als zoon betiteld. Het koor sluit vervolgens   traditioneel af met een Pools kerstlied.
 
Na afloop kregen de zangers van een bewoonster een rode roos uitgereikt.
Al eerder vermeld dat Michel met de moderne tijd meegaat en gebruik maakt van de I-pad. In de oude tijd zorgden we er altijd voor dat we ook alles weer meenamen. Dat geldt natuurlijk ook voor een I-pad. Die laat je toch niet liggen. Of toch wel Michel? Maar goed dat de zangers er zijn om dit probleem weer op te lossen.
in de hal een mooie Kerststal
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten