zaterdag 21 september 2013

Open dag politie Leidsche Rijn.

Leidsche Rijn
Het stond al maanden in de agenda. Zaterdag 21 september 2013, open dag van de politie Midden Nederland, locatie Leidsche Rijn. Een inmiddels jaarlijks terugkerende happening met veel spektakel van de politie en een groot aantal bezoekers, waaronder heel veel jeugd.

Ook dit keer was er weer veel te zien en te doen. Demonstraties van de hondenbrigade, zoals aanhouden van een verdachte en abseilen vanaf het gebouw met en zonder hond. Een spectaculaire  show van de bikers. Uitleg in het cellengebouw en het bekijken van diverse soorten voertuigen van de verschillende disciplines. Daarnaast werd er op diverse plaatsen in het gebouw voorlichting gegeven zoals, over beveiliging, burgernet en waaks.
Kinderen konden meedoen aan een kleurwedstrijd. Mochten hun vingerafdrukken onder een vergrootglas bekijken. Springen en klimmen op de springkussens. Op en in alle voertuigen klimmen.
Natuurlijk werden er weer veel foto’s gemaakt met als onderwerp: kinderen en politie. Zowel door de ouders, als door de vaste portretfotograaf Johan Huizing.
Het was, even als voorgaande jaren een doorslaand succes, waarbij de politie zich eens van de andere kant liet bekijken en zoals het woord al zegt, alle deuren open zette voor het publiek.
De foto’s spreken voor zich.
Veel belangstelling voor de open dag

Kan 245 km/uur

De chef


De twitterende wijkagent


Arrestantenvoertuig


Later als ik groot ben

Kleurwedstrijd

Stoer

Toveren


FO


Op bezoek bij papa's werk


Fotograaf Johan in actie

Hetzelfde meisje, op hetzelfde moment, op de foto gezet door Johan 


Er werden veel foto's gemaakt

Bikers

Afscherming

Aanhouding

Aanhouding in cellengebouw

Klaar voor de boef


Hebt U een hond ? Wees waaks


Abseilen 
Overigens de eerste bezoeker was een klein huisspitsmuisje. Voor zijn eigen veiligheid maar ergens tussen de struikjes gezet.

Huisspitsmuis

5 opmerkingen:

 1. straks zijn er meer vrouwen bij de politie dan mannen hoe zou dat komen? Al vind ik persoonlijk dat het een typisch mannen beroep is !! hebben de vrouwen dan toch meer haar op de tanden???

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Interessant Huib, leuk (foto)verslag. Pas alleen even de datum aan in je eerste zin, dan klopt alles.
  Meer vrouwen bij de politie zal wel nodig zijn, net zoals er meer mannelijke verpleegkundigen zijn gekomen in de laatste decennia.

  Groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk foto verslag, leuk om te zien dat er nog steeds een open dag bestaat.

  Groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen