zondag 8 september 2013

Kasteel De Haar

 
Kasteel De Haar, beter bekend als kasteel Haarzuijlens is altijd een bezoek waard. Naast dat het er van buiten, na een grondige renovatie schitterend uitziet, is het van binnen nog mooier. Rijk versierd en badend in luxe, zeker voor de tijd waarin het gebouwd is.
Kasteel De Haar
Er was geld genoeg om de meest luxe middelen aan te schaffen en te laten bouwen. Het hele dorp werd afgebroken en verderop weer opgebouwd. De tuin werd aangelegd met volgroeide bomen afkomstig van de Heuvelrug. Er valt over het kasteel en zijn bewoners zoveel te vertellen, dat er een boek van bijna 700 pagina’s is uitgebracht over de geschiedenis van De Haar.
Philip
Ondanks een dreigend regenbuitje stapten Riet en Philip op de fiets. Bij gebrek aan meer fietsen volgden we in de auto. Natuurlijk de nodige foto’s gemaakt om thuis, in Australië, te laten zien hoe mooi het is, vlak bij Maarssenbroek.
 

Tijd voor de vogels is er eigenlijk niet, maar de boerenzwaluwen, die rond de toren van het kasteel vlogen moesten wel op de foto.
Olivia

Met de Ipad kun je ook foto's maken

De Haar

Philip, Olivia, Harry

Er moet nog gefietst worden. Blijft het droog ?

Jan van de Haar
 

3 opmerkingen:

 1. Heel mooi uitje naar "ons"schitterend kasteel!
  groet,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke blogs Huib! Als je weet dat Cathy en ik eerst bij de heksenwaag hebben laten vaststellen dat we gewone mensen zijn/waren, zijn we kort daarna op Haarzuilens getrouwd. Leverde mooie foto's op, en een prima huwelijk. Leuk om alles weer terug te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat deze combinatie zo terugkomt op de blog.
   Haarzuilens is ook een prachtige locatie.
   Groeten Huib

   Verwijderen