donderdag 20 december 2012

Zingen zonder piano


Vanmiddag stond op het programma het kerstconcert in Hoogland voor de plaatselijke afdeling van de Zonnebloem. Een mooi gebouw en een flinke zaal, tot de laatste plaats bezet met Zonnebloem gasten.
Het koor is aanwezig met 24 zangers, de dirigent Michel de Valk en onze pianiste Marjan Fey. Voordat het koor compleet is, ga ik samen met Hen Evers de zaal bekijken. Waar zal het koor gaan staan ?  Op- of voor het podium ? Terwijl we het geheel bekijken vraag ik terloops waar de piano staat. Tot onze stomme verbazing was men vergeten een piano te regelen.
Overleg
Hoogspanning bij de organisatie en ook een beetje bij het koor. Hoe verder ? De piano van de naastliggende kerk was al bezet. Als nood werd er ergens snel een keyboard vandaan gehaald. Een noodoplossing. Overigens werd door het bestuur van de Zonnebloem zowel voor als na het kerstconcert excuus aangeboden aan het koor en aan de gasten van de Zonnebloem.

Bert Landman
De muziekcommissie, dirigent en pianiste besloten om het programma aan te passen. Een aantal muziekstukken zijn echt niet te zingen zonder een begeleiding op de piano. Dit gaf weer werk aan onze spreekstalmeester Bert Landman om zijn verhaal op orde te krijgen. Marjan was verre van blij met deze situatie en beperkte de begeleiding door de noodzakelijke noten aan te geven.


Terugkijkend heeft het Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior er toch een mooi concert van gemaakt. Jammer dat enkele prachtige nummers moesten uitvallen.

Excelsior zong:
*Komt allen tezamen
*Little drummerboy
*Heerlijk klonk het lied der eng’len
*Dobryj Wetsjir Tobi
*Hoe leit dit kindeken
*De herdenkens lagen bij nachte
*Nu zijt wellekome
*Klokkenklank in Kerstmistijd
*’t Was nacht in Bethlehemsdreven
*Leise rieselt der Schnee
*Ere zij God
*Stille Nacht
*A Christma wish
 
inzingen
Michel de Valk
 

1 opmerking:

  1. en jullie gaan toch niet vertellen dat je niet kan zingen zonder piano?????
    het politie koor kan ook mooi zingen zonder hoor!

    geen paniek !!!!!

    BeantwoordenVerwijderen