vrijdag 21 december 2012

Dat kan ze ook

Marjan Fey
Vanmiddag het laatste kerstconcert in 2012 van het Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior, en wel in het Bartholomeus Gasthuis, Lange Smeestraat te Utrecht.
Vanmorgen was de dirigent Michel de Valk, de dirigent en de pianist. Vanmiddag was de pianiste Marjan Fey, de pianiste en de dirigente.
Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior
Voor Michel is het standaard, dat hij in de Vijverhof te Harmelen zowel piano speelt als dirigeert.Voor Marjan was het de eerste keer dat zij tijdens een concert voor het koor stond en het ook nog moest begeleiden. Nu maakte ik me eigenlijk geen zorgen omdat Marjan dirigente is van een eigen mannenkoor.
Al jaren is het Bartholomeetje de thuisbasis voor ons laatste kerstconcert. De ontvangst is goed en het is een mooie zaal om in te zingen. De mensen zijn spontaan en de pianiste heeft de beschikking over een mooie vleugel. Alle ingrediƫnten voor een mooie afsluiting.
Bert Landman
Zoals de afgelopen zeven kerstconcerten, was ook nu Bert Landman onze presentator. Op de inmiddels hem bekende wijze praatte hij de muziekstukken aan elkaar.

Excelsior
Het Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior was met een flink koor aanwezig en ook de solist Ruud Boers was weer van de partij.


Ruud Boers
Degene die ontbrak was de dirigent Michel de Valk, maar Marjan nam van achter de vleugel, vol verve zijn rol over. Op duidelijke wijze en met een glimlach dirigeerde zij de mannen van het politiekoor. Een mooi perspectief voor de toekomst. Beiden kunnen een dubbelrol spelen.Als speciale gast was vanmiddag de korpschef van Midden Nederland, Miriam Barendse aanwezig. De korpschef had in een overleg al aangegeven dat het politiekoor een belangrijke representatieve rol speelt binnen de regio politie. ( foto's Huib de Rooij en Ron van Oostrum)

korpschef, Miriam Barendse
Excelsior is trots op je
 

1 opmerking:

  1. Ik kan het niet laten toch een reactie te plaatsen, aan het eind van de lange reeks concerten die jullie hebben gegeven. Jullie hebben heel wat mensen een fijn kerstgevoel gebracht. Heel waardevol. En dat bij jullie ieder zijn mannetje, en vrouwtje staat was me al bekend. Alle hulde.
    groet,
    Maria

    BeantwoordenVerwijderen