vrijdag 3 augustus 2012

V&D

V&D distributiecentrum
Het is weer vrijdag. Bij een normaal patroon gaan we in de middag eerst zingen met het politiekoor, om vervolgens door te rijden naar Nieuwegein om Riet op te halen bij het distributiecentrum van Vroom en Dreesmann.
Grauwe gans
Indische gans
Brandgans
Maar ja het politiekoor is met vakantie, dus de uurtjes maar even anders besteden en V&D voorbij rijden richting de Lek. Ongeveer ter hoogte van Tull en ‘t Waal is men aan het werk in de uiterwaarde. Een flink zandplateau met diverse poeltjes.
Kokmeeuwen
Vanaf de Lekdijk zie ik een grote groep kokmeeuwen en erg veel ganzen. Dus de moeite waard om het eens van dichtbij te bekijken. Ja, er ligt wel een buis voor het pad, maar de bouwvakkers zijn op ook vakantie, dus maar even over de buis heen stappen. Naast de ganzen en de meeuwen tref ik een groepje Watersnippen. Lange tijd geleden dat ik die gezien heb.
Watersnippen
Na de natuur terug richting V&D om Riet op te halen. Op het dak van het pand zaten drie Torenvalkjes. Natuurlijk eerst even meegenomen op de foto.

Torenvalk
Torenvalk

1 opmerking:

  1. Wat een leuk tripje zo naar V&D. Het jonge brandje is schattig, de torenvalkjes TOp en de snippen mooie bonus voor vandaag.
    groet
    Maria

    BeantwoordenVerwijderen