vrijdag 17 augustus 2012

Met Robin op pad


Robin, de kleinzoon van broer Theo heeft een fototoestel gekregen en wil graag leren fotograferen. En aangezien ik dat regelmatig doe, werd mij gevraagd om Robin een lesje fotograferen te geven.

Natuurlijk doen we dat graag. Het is toch ontzettend leuk om met zo’n jongen van bijna 12 jaar de natuur in te trekken, om samen foto’s te maken en te vertellen over de natuur.

Robin
Als locatie Polsbroekerdam, natuurontwikkelingsgebied Willeskop uit gekozen. Niet zo gek ver van Robin’s huis en een mooi gebied om foto’s te maken. Op Waarneming had ik ook nog gezien dat er leven was in de plas en er zelfs een Koekoek gezien was.


Samen op pad en eerst wat leuke overzicht fotootjes maken. De watervogels zitten te ver voor Robin om er een close-up van te maken, maar dat hoeft ook niet. Er vliegen Libellen en vlinders, de koeien staan in de wei en er zijn mooie slootjes om foto’s te maken.

Koekoek
Ineens vliegt er een vogel voor ons uit over het pad en we ontdekken de Koekoek. Het lukt mij om er een foto van te maken en Robin zet nog net de achterkant van de Koekoek op de foto. Dit opent voor Robin de jacht op de Koekoek en we volgen hem, vliegend voor ons uit. Na een tijdje zijn we hem kwijt.

Waar is de Koekoek?
We lopen door tot de uitkijktoren en gaan vervolgens terug en weer zien we de Koekoek vliegen. Robin vindt dit prachtig en zoekt de bomen af, maar behalve vliegend zien we hem niet meer. Als we bijna bij de auto zijn vliegt de Koekoek ons weer voorbij en verdwijnt in de verte.

Jammer dat hij niet één keer “koekoek” riep. Tijdens de wandeling nog wat foto's gemaakt van de Grauwe Ganzen, Brandganzen, Grote Canadese Ganzen, Wulpen, Eenden, Bruine Kiekendief, Watersnippen, Visdieven en nog wat vogels, maar die zetten we wel op waarneming.nl

Vlinders, ook leuk

2 opmerkingen:

  1. Helemaal leuk, hij heeft genoten, bedankt!! XXX Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Peter van den Broek18 augustus 2012 om 12:54

    Ik kan me jullie plezier helemaal voorstellen.....

    BeantwoordenVerwijderen