donderdag 2 augustus 2012

Slim

Frans en Maria
Woensdagmorgen voor zeven uur bij de zuiderpier in Scheveningen om te vogelen met Maria en Frans van Antwerpen. De zon schijnt volop, het is bijna windstil en de hobbyvissers zijn al druk om de snoeren los te trekken tussen de kadeblokken.
Eider
De eerste vangst is voor Maria, die de Eider(eend) op de foto kon vastleggen. Verder is het vrij rustig op te pier, maar wel leuk.
Zwarte kraai
Met een brede glimlach heb ik de Zwarte Kraai staan te bewonderen, die druk doende was om de inhoud van een mossel te verorberen. Met de mossel in zijn bek vloog hij een aantal keren een paar meter omhoog, om vervolgens de mossel op de harde ondergrond van de pier te laten vallen, in de hoop, dat er op zijn minst een scheurtje in zou komen.
Aalscholver met vis
Meeuw loert op de vangst
Dag vis
Nog leuker was de Aalscholver, die bezig was met een gevangen scholletje. Jammer de vis was toch te breed voor zijn bek en het lukte maar niet om de vis weg te krijgen. Een Zilvermeeuw keek vanuit de hoogte toe, viel aan en ging er met de buit vandoor. Door het tegenlicht niet de beste foto's.

Zilvermeeuw
Steenloper
Volop zon

1 opmerking: