woensdag 23 mei 2012

Tussen het riet

Groene Jonker
Vanmorgen vroeg uit de veren om samen met Maria richting de Groene Jonker te gaan. De zon is net op en de nevel hangt nog over de velden. Onderweg toch af en toe gestopt om een foto te maken.
Kockengen
In de Groene Jonker lopen al de eerste vroege vogelaars. Overal uit het riet klinken de klanken van de bekende zangers. Op de plas zelf is het rustig, of de watervogels zitten even aan de andere kant van de plas.
Blauwborst
Vanaf waarneming weten we dat de Witwangstern ook gezien is in de Groene Jonker. Maar eens informeren bij een professionele vogelaar ( al dertig jaar actief en specialist in geluiden) of hij toevallig de Witwangstern gezien heeft. Als antwoord krijg ik, dat ik beter moet kijken. Een drietal Witwangsterns vlogen al een kwartiertje vlak bij mij in de buurt over de plas. En inderdaad, na enige aanwijzingen zie ik de vogel vliegen. Geen mooie foto voor de blog, maar wel goed voor waarneming. Weer een nieuw soort op mijn levenslijst.
Kleine Karekiet
We richten ons vandaag op de ‘riet’-zangers. De grootste herriemaker is de Snor. Zijn geluid, dat het meest lijkt op een goed draaiende naaimachine, overstemd een groot gedeelte van het gebied. Boven in een rietstengel, in het zonnetje, laat hij zich prachtig zien. Verder zien we veel Rietzangers, Rietgorzen, Kleine karekieten en de Blauwborst.
Rietzanger
Snor
Onderweg naar huis komen we nog een Grutto tegen, mooi staand op een paal. De Kuifeend zat zo mooi in het zonnetje, dat ik die ook maar heb meegenomen.

Grutto
Kuifeend
Maria met Grutto

2 opmerkingen:

 1. Was een leuke ochtend, veel gezien.
  En een leuke blog.
  groet,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Net als bij Maria, een mooie serie. Het blijft toch een topgebied dat je dankzij vroeg opstaan mooi hebt weten weer te geven. Zelfs de blauwborst nog maar weer eens gezien en gave snor foto's!

  Groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen