donderdag 20 december 2018

Ere Zij God

Zonnehuis Doorn

Het was verre van zuiver, maar het werd wel luid en vol overtuiging gezongen.
Als afsluiting van een kerstconcert van het Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior zingen wij samen met de aanwezigen het ‘Ere Zij God” .

 De eerste en twee tenoren blijven bij de piano staan en de eerste en tweede bassen van het koor zoeken een plaats in de zaal, voor de noodzakelijke ondersteuning van de bezoekers en bewoners. De tenoren zingen dan de tegenpartij.

Dit keer stond ik naast, en oog in oog met een enthousiaste bewoonster van het Zonnehuis in Doorn. Ze genoot zichtbaar van deze samenzang en zong , samen met mij, en met volle overtuiging dit prachtige kerstlied.
Na de laatste noot gaf ze mij met een brede glimlach, een hand. Ook voor mij was dit het mooiste moment van deze avond.


Het was voor de tweede keer dat wij een kerstconcert gaven in het Zonnehuis in Doorn. Door de ervaring van vorig jaar, ons niet laten verrassen door het navigatiesysteem. Jaap, voor de eerste keer richting Doorn, liep wel vast in het bos, maar met telefonische hulp van Bert kwam hij toch nog op de juiste plaats terecht.


Een mooie grote zaal, maar gezien de bezetting in de zaal, waaronder veel bewoners in een rolstoel, bleef er maar net genoeg ruimte over voor het politiekoor.
De activiteitencommissie had gerekend op een optreden van een uur. Ons kerstprogramma  met daarbij het kerstverhaal duurt ongeveer anderhalf uur.


Een middenweg werd gevonden door het kerstverhaal niet te vertellen en om van muziekstukken niet alle coupletten te zingen.
Een goede keuze, aangezien het programma te mooi is om liederen over te slaan.
Vanuit de zaal werd er met een aantal liederen goed meegezongen.


Fijn dat Adriaan kwam luisteren naar zijn politiekoor. Door de operatie aan zijn knie is hij dit jaar niet in staat om met het koor mee op pad te gaan.


Zaterdag het achtste en laatste kerstconcert van 2018.Klik op een foto voor een grotere weergave.
De lightbox (fotostrip) werkt alleen met de browser FIREFOX.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten