maandag 10 april 2017

Halleluja

Biltse Hof - Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior

Inzingen met Michel
De Biltse Hof, Prof. Bronkhorstlaan 4 te Bilthoven is een bekend terrein voor het Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior. We kunnen er bijna blindelings naar toe rijden op maandag 10 april 2017 in de middag.

duimpje
De koffie staat klaar in de bovenzaal en als het koor inzingt loopt de zaal vol. Inmiddels met een zonnetje op de ramen, is de temperatuur aardig opgelopen. In de bovenzaal is het nog wel een aangename temperatuur, maar in de grote zaal staat het koor vlak voor de grote ramen. Met het zonnetje er bij een kleine broeikas.

Maar dat weten we en dat hoort er bij in de Biltse Hof. Nu zouden we natuurlijk ons jasje uit kunnen trekken, maar dan blijft er weinig over van ons prachtig gekleed politie tenue en komen de lange en korte mouwen tevoorschijn, evenals de witte, groen en blauwe bretels.

Enkele oude bekende herken ik in de zaal. Henk de grappenmaker zit weer vooraan. Maar hij vindt het koor mooi zingen en heeft ook zo af en toe een oogje op Marjan. Het duimpje gaat regelmatig omhoog en ook een halleluja klinkt er regelmatig door de zaal. Henk geniet van de muziek van het Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior.We hebben een mooi programma en bij diverse nummers zie ik dat er vanuit de zaal gereageerd wordt. Een blik van herkenning of zachtjes meezingen.
Het gaat pas echt los als de melodie van DROOMLAND wordt ingezet.
Henk fluit op de muziek van de piano mee en een groot gedeelte van de zal zingt vervolgens goed met het koor mee. Daar doen we het voor. Een moment van herkenning en luisteren naar muziek.


Bert .spreekstalmeester van het koor
Overigens ook Adieu mein kleiner Gardeoffizier, Don’t fence me in, en Als ik boven op de Dom kom, vielen goed in de smaak en horen in het rijtje bekende  meezingers.Met 21 zangers, Michel de Valk voor het koor en Marjan Feij achter de piano, een vol podium.
Leuk dat de nieuwe zangers kwamen luisteren. Nog even en ze zingen zelf mee. Bertus bendakt voor het maken van de foto's

Wat  zat er in de zangmap ?
Evry time i feel the spirit.
Roll, Jordan Roll.
The lily of the valley
It’s me o Lord
Oh what a beautiful morning
La Golondrina
Yello Bird
I Dreamed a dream
And can you feel the love tonight
American trilogy
Are you lonesome tonight
Jagerskoor
Whispering hope
Yesterday
Droomland
You raise me up
Don’t fence me in
Nise ‘n’easy
New York, New York
Youll never walk alone
Adieu mein kleiner Gardeoffizier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten