vrijdag 23 oktober 2015

Terug in de tijd

Nieuwjaarskaart gemeentepolitie Utrecht 1976, Rob Briegoos en ikke
(klik op een foto voor groter formaat)
Bericht van het bestuur van de SPEM :
  In navolging van voorgaande jaren zal ook in 2015 weer een “Bindingsdag” worden georganiseerd. Voor dit jaar is deze dag  vastgesteld op woensdag 21 oktober 2015. De organisatie van deze dag is in handen van het bestuur van de vereniging SPEM en is bedoeld om de onderlinge contacten tussen de Seniormedewerk(st)ers te onderhouden en waar nodig te versterken. Daarbij is het ook een uitdrukkelijke wens van de Eenheidsleiding van Politie Midden-Nederland om jaarlijks deze bijeenkomst te organiseren.
Voor deze “Bindingsdag” zullen alle Seniormedewerk(st)ers van de vroegere Politie regio’s Flevoland, Gooi en Vechtstreek en Utrecht uitgenodigd worden. Hierbij kunnen zij zich laten vergezellen door hun partners die uiteraard ook van harte welkom zijn.Het was afgelopen woensdag weer zo ver. De Bindingsdag van de verenging Senioren Politie Eenheid Midden-Nederland (SPEM).
Een middag voor de oud collega’s van de politie uit het gebied van de provincie Utrecht, Flevoland en Hilversum en omgeving.
Een generatie, die nog is ontstaan uit de periode van de Rijkspolitie, Gemeentepolitie en Mareschaussee, daarna gevolgd door de Regio Utrecht, Flevoland, Gooi en Vechtstreek en het Korps Landelijke Politie.
Inmiddels is de politie drukdoende met de reorganisatie van regio’s en landelijke eenheden tot de Nationale Politie, ingedeeld in Eenheden.

De SPEM-leden werden al dan niet met partner welkom geheten door het bestuur en politiechef Willem Woelders van de Eenheidsleiding Midden Nederland.
En zoals het  gaat met oud dienders, tijd is tijd en dus zorgen we dat we ruim op tijd aanwezig zijn. Sommigen zelfs een uurtje te vroeg.
De zaal vulde zich al snel met een paar honderd collega’s ( plm 380) en binnen de kortste keer was het een geroezemoes van stemmen, waarbij de muzikant flink zijn best moest doen om van zich te laten horen. Er werden over en weer flink wat handen geschud.


De middag werd geopend door de voorzitter Willem Welgraven en Willem Woelders, die tot slot, met een druk op de knop, de nieuwe websiteSpem.nl officieel  op het internet zette.
Eind van de middag ging de keuken van het Wok restaurant De Mallejan open. Met zoveel gasten was het hard werken voor de keuken om de bakken gevuld te houden.
Volgend jaar kan de opsomming van oud collega’s aangevuld worden met oud collega’s van de Nationale Politie.

politiechef Miriam Barendse 

Bestuur SPEM en eigenaresse Wok De Mallejan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten