zaterdag 10 oktober 2015

Een concert is een feestje


Vrijdagavond was het dan eindelijk zover. Het Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior vierde het VIJFENTACHTIG jarig bestaan van het politiekoor.
Vooraf is er veel werk verzet om er een mooi concert van te maken. Van dirigent, bestuur, PR tot zangers hebben zich ingezet om er een mooi succes van te maken.
Hier houdt het verhaal eigenlijk op. De rest hebben we zelf meegemaakt. Het werd een succes.

generale ( foto Michel)
Nu nog een paar woorden dan. Het geheel voelde knus aan, met toch een uitstekend muzikaal gehalte. De zaal, goed voor bijna 200 bezoekers was voor twee derde gevuld met vrienden cq liefhebbers van de muziek van het politiekoor.
Soms lopen de dingen zoals ze lopen moeten en dat was het ook deze avond. De technische mensen van Zimihc werkten uitstekend samen en met de dirigent. Belichting, geluid en ondersteuning tijdens het concert liepen als een trein.

(foto Lucien /Arlano)
De zangers waren volgens afspraak op tijd en in uniform aanwezig. Zelfs Ad, die zijn map vergeten was, was op tijd terug voor de generale repetitie.
Marnix Schmidt maakte een nieuwe koorfoto van de zeventwintig aanwezige zangers. Jammer dat Jos en Joop vanwege tijdelijk handicaps niet met het koor mee konden doen.
Een rondje door de foyer was een feestje van herkenning en weerzien. Partners van de koorleden, familie, vrienden, collega’s en oud zangers van Excelsior.

(foto Annemarie)
Klokslag acht uur startte het concert. Marjan achter de piano en Michel voor het koor. “Yellow Bird “ mocht als eerste zingen, vanuit zijn bananenboom.
Wat zo bijzonder is aan het politiekoor, is dat als het er echt op aankomt er zeer geconcentreerd wordt opgetreden. Er wordt goed gekeken, geluisterd en gezongen.

Trio JaKlaVo ( foto Lucien / Arlano)
Nadat de voorzitter iedereen welkom had geheten, mocht Jos Bol de avond presenteren. Een goede keuze. Jos betrok zowel het koor als de zaal bij de muziek en de geschiedenis van het koor. Henk Wilkens mocht vertellen hoe hij het oudste vaandel gered had uit de container.
Zelf mocht ik een toelichting geven op de geprojecteerde foto’s.

Toelichting op foto's (foto Lida)
Naast het Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior trad het trio JaKlaVo op. JaKlaVo staat voor Jazz, Klassiek, Volksmuziek. Een instrumentaal trio met viool, piano en contrabas. Totaal anders dan koor muziek, maar de muziek werd erg gewaardeerd door de mensen in de zaal.

Naast gratis koffie, thee of een drankje, hadden de mannen van de PR ook (gratis) koeken geregeld. En eigenlijk hoort het ook zo, dat je je gasten wat te drinken aanbied met wat lekkers er bij.

Jammer dat de burgemeester te druk was om het tweede gedeelte bij te wonen en dus ook mistte dat ik een prachtig kaars in de vorm van de Domtoren ontving voor mijn veertigjarig lidmaatschap van het koor.

Wat restte was het opruimen / afbreken en weer meenemen van de vaandels, vlag en laptop.En met een mooie glasplaquette, ontvangen van het Gelders Politie Mannenkoor

Moe maar voldaan weer richting huis. Volgende week beginnen we aan het Kerstrepetoire.

Tot slot een reactie: Wel ben ik blij dat ik een zitplaats had gesitueerd achter de burgemeester van Utrecht, de heer Jan van Zanen. Hij was werkelijk zeer enthousiast over jullie optreden en bij de herkenbare muziekstukken liet hij van zich horen.

de zaal is weer beschikbaar voor het volgende concert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten