vrijdag 4 september 2015

Respect en bewondering

IJsvogel
Nog één keertje die prachtige blauwe vogel in combinatie met nog één keer een blog over ringen en laten die twee nu toevallig samen komen.
Een mailtje van Tijs met de vraag wie er tijd heeft om mee te gaan ringen. Eigenlijk heb ik geen tijd, omdat het koor om extra aandacht vraagt, maar de natuur trekt en ik besluit om mee te gaan.

Molenpolder
Dus even na vijf uur in de ochtend ben ik in de polder. Een helder lucht met sterren aan de hemel. Het is nog donker, maar geleidelijk wordt het lichter en later in de ochtend komt er zelfs een zonnetje bij. De voorspelde onweersbui horen we in de verte en uiteindelijk verdwijnt de zon en begint het net na de middag te regenen.

Maar het wordt toch een geweldige morgen met een flink aantal vogels om te ringen, zwartkoppen, tjiftjaffen en kleine karekieten, maar de vogel van de dag is de ijsvogel. 

IJsvogel
Laatst in de Lepelaarsplas de ijsvogel redelijk dichtbij kunnen zien en fotograferen, maar zo’n vogel  in je handen houden is toch wel heel bijzonder. 

Yvonne aan het ringen van de ijsvogelTijs met ijsvogel

zo mooi is de natuur
Of zoals Tijs  regelmatig zegt, dat het een voorrecht is om zo dicht bij en met de natuur bezig te zijn. Je krijgt dan vanzelf respect en bewondering voor het mooie en bijzondere in de natuur.


Dus nog één keer de blauwe vogel, dit keer met een ringetje. Daarnaast nog enkele foto’s van eerdere ringdagen.

Boerenzwaluw, 14 dagen geleden geringd en nu een bijna volwassen vogel

Kleine Karekiet,
Wat is er van mij genoteerd ?

de werkplek

rietzanger

Henk, Yvonnen en Tijs

Tjiftjaf

de polder

Kleine Karekiet

Henk met Snor

Snor

Zwartkop ( vrouw of jonge man)
Na het ringen, nog even rondkijken en dan weg.
Blogs over ringen :

4 opmerkingen:

 1. Inderdaad hoe leuk wil je het hebben: Een ijsvogeltje in je handen! Het kan niet leuker. wat een belevenis. Ook de andere geringde vogeltjes zijn prachtig geportretteerd. En de Zwartkopvrouw zo op je hand klaar om de vrijheid te hernemen is echt aandoenlijk.Ik vind het weer een top blog. Gefeliciteerd met zo'n fantastische ervaring. Vooral de ijsvogel natuurlijk!!!
  groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig. Wat leuk dat je hier zo van geniet!

  Groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen