zondag 27 september 2015

Parels in het ochtendgloren

pareltjes aan draadjes (klik op de foto voor een groter formaat)
Het is zaterdagmorgen, vroeg op weg naar het stukje Twente van Tim bij het Joostenlaantje. Over het fietspad tussen de Haarrijnseplas hangt een dichte mist. Het maakt de wereld kleiner.

Tijs
Samen met Tijs en Diego wordt het een dagje vogelen. Maar ik laat Tijs en Diego de netten opzetten, midden tussen de zonnebloemen. Voordat de zon echt doorkomt, wil ik eerst wat foto’s maken van de parels om mij heen.


Schitterend zoals de druppels hangen aan de draden van de spinnenwebben en op de planten in het veld. 
Hamtoren
De Hamtoren is nog gedeeltelijk verdwenen achter een grijze muur, maar heel voorzichtig komt de zon tevoorschijn. 

kunst?


Veren van de groenlingHet is een voorrecht om de natuur om je heen te zien ontwaken.

torenvalkje
Het torenvalkje zit op zijn vaste plaats in het zonnetje.
De vogels vliegen braaf over het net heen. Het is zeker, tussen de zonnebloemen zitten grote groepen groenlingen, maar vogels vliegen en soms zelfs over de netten heen, of zoals een fazant er dwars doorheen.


ree
Nog zo’n parel vanuit de natuur rond Haarzuilens. Tim  had al eerder gezegd dat er in zijn Twente ook ree├źn lopen, vooral tijdens zonsondergang. Nu loopt er zo maar een ree te grazen, af en toe omkijkend of we niet te dichtbij komen. Even later komt er zelfs een mannetje tussen de struiken tevoorschijn. Een prachtige bonus.groenling Er worden vogels geringd, minder dan in de polder, maar toch. Enkele leuke groenlingen, winterkoninkjes en heggenmussen. De wielewaal die zich laat horen en ook overvliegt, hadden we er graag bijgehad.

hooibergjes voor de kleine zoogdieren

heggenmus


ree


Riet
Nadat  alles is ingepakt kijken we nog even op een andere plek bij Haarzuilens. Een tapuit staat recht op, toezicht te houden op zijn heuveltje. Zou leuk zijn om die te ringen. Tijs haalt de trukendoos tevoorschijn en het lukt om deze deftige vogel van een ringetje te voorzien. De tweede bonus van de zaterdag.

tapuit


tapuit

3 opmerkingen:

 1. Ik kijk steeds weer jaloers naar de foto's van de vangsten! En veel te leren daar. Leuk om je belevenissen te volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik sluit me geheel aan bij het commentaar van Paul ;-))))
  Prachtige ervaringen en prachtige beelden.
  Groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een fraaie ochtend weer Huib. Vage foto's zijn soms toch mooi ;-))). Prachtige bonussen ook en mooie pareltjes foto's. De zonneharp is trouwens ook heel mooi gelukt.

  Groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen