donderdag 5 februari 2015

Wisselvallig

Kockengen
Thuis schijnt het zonnetje, echt weer om weer eens naar buiten te gaan. De keuze valt op de Willeskop ofwel Polsbroekerdam. Een mooi gebied om te vogelen.

bijna zelfde tijd en zelfde locatieOnderweg verandert de lucht van kleur en even later valt er natte sneeuw, gevolgd door hagel en regen. Dus even wachten voor we de plas langs gaan.

heel veel SmientenDe blauwe kleur komt terug en in het zonnetje is het zelfs lekker. Een deel van de plas is van een ijslaagje voorzien. Het open gedeelte zit vol met Smienten. Daar tussendoor zwemt van alles. 

Krakeenden

Grote Canadese gans

Tureluur

Wilde eend
De bonus zit aan het eind van de wandeling, waar Riet in eens een Roerdomp ziet oversteken van de ene rietkraag naar de andere. Na even rustig wachten steken er zo’n vier of vijf over.

RoerdompLeuk om deze aparte vogel weer eens te zien. In de Groene Jonker woont een Roerdomp, maar die laat zich zeer regelmatig horen, maar zelden zien. Ook in Kockengen huisde een Roerdomp, maar die liet zich afgelopen jaar ook niet zien. En nu zo maar meerdere, die zich lieten zien.


Op weg naar huis werd het weer donker aan de ene kant en scheen de zon nog aan de andere kant.

Ter aanvulling op de landschapsfoto’s, nog enkele foto’s van afgelopen zaterdag.

4 opmerkingen:

 1. Peter van den Broek5 februari 2015 om 14:25

  Mooie fotos Huib !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie serie! Wat een luchten, maar de laatste twee foto's zijn ook erg sfeervol. De roerdomp zien, of VIJF (ppfft!!) is echt geweldig. Je vergeet nog dat je ook nog ff een goudvink om de hoek zag! Wat een dag.
  groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Huib,

  Vier of vijf Roerdompen is asociaal! Ik wil er minstens 1 van jou :-). Maar ondertussen heb je natuurlijk optimaal genoten en mooie foto's gemaakt. Wat een hoop Smienten daar zeg, pffft. Ook de landschapjes zijn sfeervol.

  Groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldige serie, en uniek dat roerdompengevecht. Uniek!

  BeantwoordenVerwijderen